Gourmetschotel 3
Gourmetschotel 4
Gourmetschotel 5
 
Het laatste nieuws :

  News 06 juni 2017  

Landsbond
NATIONALE INFOAVONDEN

OOST-VLAANDEREN

- MAANDAG 26 JUNI 2017 -
KOUTERHOF
Gentbruggekouter 8 a
9050 Gentbrugge
Aanvang 20 u  stipt

Beste leden,

Wij nodigen u graag uit op de voorjaarsinfoavond van de Landsbond.
Na de verwelkoming door de nationale voorzitter, Ivan Claeys, staan er volgende punten op het programma:

Presentatie 1:  Xerius : Al wat u moet weten i.v.m. de berekening van uw pensioen en dat van uw partner als zelfstandig of werknemer, …

Presentatie 2: Henk De Vlieger : Meat Time: dé nieuwe afhaalautomaat voor de slagerij

Presentatie 3:  SD WORX : Wat zijn de verplichtingen, minimumeisen en soorten arbeidscontract?

Presentatie 4: ING : Payconinq  en Joyn:  dé toekomst op vlak van elektronisch betalen

Presentatie 5: Ivan Claeys, co-voorzitter van de Landsbond :

  • Het laatste nieuws i.v.m. het VISPROJECT
  • Vakbeurs  Meat –Expo & Eurobeef  :  30/9/2018
  • Etikettering: kort overlopen van de wet van 13/12/2016
  • Vraagstellin

Het is van belang dat u deelneemt aan deze interessante informatieavond.
Ter plaatse wordt u een certificaat van opleiding overhandigd. Gratis toegang voor leden.

Mogen wij vragen u in te schrijven voor deze infoavond ten laatste op vrijdag 21 juni via onze website : www.slagersbond-gent.be/reservatie.php of telefonisch: 0474 44 50 98

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur,


  News 08 mei 2017  

Betreft : bedrijfsbezoek aan Volys Star NV.

Op woensdag 14 juni 2017 (OF) maandag 19 juni 2017, nodigen wij u graag uit op een bedrijfsbezoek aan Volys Star NV, Oudstrijderslaan 11 te 8860 Lendelede.

   Programma :


                9u           ontvangst met ontbijt
                9u30       bedrijfsfilm en bedrijfspresentatie
                10u         bedrijfsbezoek (incl. kalkoenslachterij)
                12u30     aperitief
                13u         degustatiemenu in buffetvorm
                +/- 15u  einde

      Logo Volys StarVolys Star BBQ menu embleem


We kijken er naar uit u op één van deze twee dagen te mogen begroeten.
Mogen wij vragen u in te schrijven voor dit bedrijfsbezoek ten laatste op vrijdag 2 juni via onze website : www.slagersbond-gent.be/reservatie.php of telefonisch: 0474 44 50 98

>> Inschrijven vooraf noodzakelijk voor de catering aldaar <<

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur,


  News 01 april 2017  

Betreft :“De Slagerij van de Toekomst” -  “The Pork Corner
“Het Slagersvarken, de vervanger van het reguliere varken”

Geacht lid,

Graag nodigen wij u uit op onze demo op woensdagavond 26 april 2017.

Demo zal plaats vinden bij Slagerij Van de Velde en zonen,
Kapellestraat 12 te 9940 Evergem om 20 uur stipt.

Deze demo zal verzorgd worden door onze gastspreker : Daniël Deboel.

Daniël Deboel heeft er dit jaar 38 jaar ervaring opzitten in de varkenssector. Vandaag is hij marketing-en verkoopverantwoordelijke voor het Slagersvarken en The Duke of Berkshire, de Danis consumer products van Danis. Hij neemt ons mee in een boeiend verhaal dat terug gaat tot 400 jaar voor Christus . We leren hoe de Kelten toen varkens slachtten en bewaarden en hoe Danis er vandaag in slaagt de smaak van weleer terug te brengen in het hedendaagse varken.
Daniël zal ons vooral vertellen wat de consument van morgen van de ambachtelijke slager verwacht. Daniël nam met de studenten van het VHSI Brugge 900 enquêtes af bij consumenten in zijn zoektocht naar de toekomst van het varkensvlees.

Logo Vleeswaren Joka Logo The Duke of Berkshire
Logo Slagers Varken

Rik Steelant
(kok) en Claude Gheysens (slager) laten ons de overheerlijke producten van het Slagersvarken en The Duke of Berkshire degusteren . U zal er ook de heerlijke charcuterie van “The Duke of Berkshire “,  verdeeld door Joka Brugge, kunnen  proeven.

Een avond die u niet mag missen!
Wij kijken er naar uit u op deze boeiende avond te mogen begroeten.

Mogen wij vragen u in te schrijven voor deze demo ten laatste op vrijdag 21 april 2017
via het inschrijvingsformulier of telefonisch: 0474 44 50 98

>> Inschrijven vooraf noodzakelijk gezien de catering <<


Aanvullend : voorstelling van: “MEAT TIME” door Henk de Vlieger

MEAT TIME een nieuwe toekomst voor de ambachtelijke slager!

MEAT TIME staat voor een afhaalsysteem waarbij de klant zijn bestelling kan afhalen op een moment dat hem het beste past. Na de openingsuren, op uw sluitingsdag, op drukke momenten in de winkel… De afhaalfrigo kan u plaatsen bij uw winkel, maar ook op belangrijke invalswegen of in een gemeente zonder slager.
De klant plaatst een bestelling via uw webshop. U maakt de bestelling klaar en plaatst die in de afhaalfrigo. Via de computer bevestigt u dat de bestelling klaar is. Op dat moment krijgt de klant een sms met de melding dat zijn bestelling kan afgehaald worden. Win-win voor de klant en voor u, als slager!

Neem alvast een kijkje op www.meattime.be

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur,


  News 07 februari 2017  

Betreft : UITNODIGING BARBECUE DEMO 2017

Geacht lid,
Graag nodigen wij u uit op onze Barbecuedemo op dinsdagavond 14 maart 2017.

Deze demo heeft plaats in het Parochiecentrum "Het Kouterhof",
Gentbruggekouter 8A, te 9050 Gentbrugge om 20 uur stipt.

Deze demo zal verzorgd worden door de firma Degens.
Tom De Jaeger, onze Belgische Barbecuespecialist zal terug van de partij zijn om deze BBQ gerechten op een professionele manier te bakken.
Volgende zaken komen aanbod:

  • 3-tal aperohapjes
  • uitgebreid gamma met de nieuwste kruidenglazings en taste sensations, afgewerkt met de passende sauzen, groenten en salades

Er zal naar goede gewoonte gelegenheid zijn om te proeven en de deelnemers krijgen de nodige documentatie.

Mogen wij vragen u in te schrijven voor de barbecuedemo via het inschrijvingsformulier of telefonisch: 0474 44 50 98

UITNODIGING VIS-PROJECT
Zoals u wellicht weet heeft de Landsbond zich samen met de Vlaamse Overheid en de universiteiten van Gent en Leuven geëngageerd in het VIS project teneinde ons als ambachtelijke slagers te kunnen onderscheiden van de grootdistributie m.b.t. het verminderd gebruik van zout en vetten. Diverse avonden worden georganiseerd en hiervoor kan u alle nodige informatie terugvinden in de Belgische Beenhouwerij. Gebruik de kans om u hiervoor in te schrijven, voor ons is de relevante datum: maandagavond 13 maart 2017 om 20h in Syntra Gent.
Inschrijven hiervoor via email carine.vos@landsbond-beenhouwers.be of telefonisch 02 735 24 70

Graag melden wij u dat vanaf heden het telefoonnummer van de bureau te Gent niet meer in gebruik is. Voortaan kan u terecht bij onze voorzitter, Marc Haegeman op GSM-nummer 0474 44 50 98

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur,


  News 09 januari 2017  

Betreft : UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE 2017

Geachte Collega,

Graag nodigen wij u uit op maandag 23 januari 2017 om 20h voor onze nieuwjaars-receptie.

Deze receptie heeft plaats in het Parochiecentrum “Het Kouterhof”, Gentbruggekouter 8A, te 9050 Gentbrugge.

Het programma ziet er als volgt uit :

  • Welkomstwoord van de voorzitter
  • Toelichting van het programma voor 2017
  • Uitgebreide receptie met hapjes en drankjes.

De receptie wordt gesponsord door de volgende firma’s: Likeurstokerij Rubbens, Delobelle Food Service, Metro Evergem, Steen Vleeswaren, Fiers wild en gevogelte.

Uw lidkaart 2017 en de sticker van de Landsbond worden u rechtstreeks via de Landsbond toegezonden.
Het aanvullend register voor de slager-kleinhandelaar 2017 vindt u terug in ons vakblad van de Belgische Beenhouwerij, uitgave van januari.

Mogen wij vragen uw aanwezigheid voor de receptie te bevestigen via via het inschrijvingsformulier of telefonisch: 0474/445098.

Namens het bestuur,


  News 23 oktober 2016  

FEESTELIJKE EINDEJAARSGERECHTEN
Dinsdag 08 november 2016 om 20 u. stipt
In de demokeuken van de firma Rejo Rozenstraat 15 Eke Nazareth

Geacht lid,

Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op een gratis demo met als onderwerp:

Feestelijke eindejaarsgerechten met nieuwe verpakkingsmogelijkheden in samenwerking met de firma’s Rejo en Jorapack.

Deze demo heeft plaats op dinsdag 8 november 2016 om 20 u stipt, in de demokeuken van de firma Rejo Rozenstraat 15 Eke Nazareth

Volgende gerechten worden door onze docent  Dhr. Norbert Van speybroeck en zijn team klaargemaakt:

APERITIEFHAPJES

FEESTSOEPEN

KOUD EN WARM VOORGERECHT

Een 2 tal hoofdgerechten met bijpassende groenten en sausen.
Alle gerechten zullen verpakt worden in meeneem dozen voor de klant, dit in samenwerking met de firma JORAPACK

Er zal gelegenheid zijn om te proeven van de klaargemaakte gerechten, en zoals steeds, ontvangen de deelnemers een verzorgde receptuur.

Gelieve u uiterlijk  in te schrijven voor donderdag 3 november 2016 via het inschrijvingsformulier of via het secretariaat op tel. nr. 0474 44 50 98

Namens het bestuur,


  News 27 september 2016  

INFOAVOND VAN DE LANDSBOND
Maandag 17 oktober 2016 om 20 u. stipt
Salons Roskam
Roskamstraat 38, 9820 Merelbeke

Geacht lid,

Naar jaarlijkse gewoonte trekken onze nationale voorzitters het land door om aan onze leden de nieuwigheden, eigen aan het ambachtelijk slagersberoep voor te stellen. De Landsbond werkt hiervoor nauw samen met het FAVV.
De gastsprekers van het FAVV nemen een deel van het programma voor hun rekening.

Op vraag van heel wat leden, stellen wij de infoavonden vanaf dit najaar open voor partners en werknemers.
U krijgt tijdens deze 2de infoavond heel wat informatie en er is tijd voorzien om vragen te stellen aan de gastsprekers.
Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.
Gelieve u vlug in te schrijven via www.slagersbond.gent.be  of via het secretariaat tel . 09/225.87.34 of fax : 09/269.04.67.

PROGRAMMA :
Verwelkoming door de nationale voorzitter Dhr. Ivan Claeys.

FAVV :

  • Voordelen van het gebruik van de nieuwe versie van de gids G003.
  • Toelichting in verband met de reductie van de administratieve last in de slagerij.
  • Etikettering en vermelding van de nutritionele voedingswaren : Voor wie ? Vanaf wanneer moet de ambachtelijke slager aan deze wettelijke verplichtingen voldoen Hoe controleert FAVV hierop ?
  • Nieuwigheden in de afhaling en verwerking van cat 3 afval in de slagerij.

LANDSBOND :

  • Voorstelling VIS-project : nieuwe charcuterie voor de ambachtelijke slagerij.
  • Forfait versus witte kassa
  • Ambachtsman
  • Nieuws over de vakbeurzen in 2017 : Saveurs & Métiers te Namen en Bibac plus te Antwerpen.
  • Informatie VIS-project rond vet- en zoutreductie in ambachtelijke vleeswaren.
  • Voordelen lidkaart en partners van de Landsbond..

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten

HET BESTUUR.


  News 06 september 2016  

Beste lid,

Vanuit het bestuur zijn wij reeds bezig met ons programma voor 2017 te bepalen. Graag vragen we jullie medewerking en inbreng.

Door middel van deze enquête (zie sbijlage)peilen we graag naar uw interesses voor onze georganiseerde info-avonden, uitstappen, bedrijfsbezoeken,…

Deze korte enquête neemt ongeveer 5 minuutjes in beslag, wij danken u alvast voor uw deelname!

De enquête mag anoniem of op naam ingevuld worden.
U kan de enquête terugmailen of per post versturen of afgeven.
Mogen wij uw medewerking vragen voor 20 september 2016 aub?

Het programma wordt voorgesteld tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsdrink.

Vriendelijke groeten,

Namens het bestuur


  News 12 mei 2016  

Geacht lid,

Betreft : bedrijfsbezoek aan ISPC Gent NV.

Op woensdag 15 juni 2016, nodigen wij u graag uit op een bedrijfsbezoek aan het ISPC Gent NV, Ottergemsesteenweg Zuid 720 te 9000 Gent.

Dit bedrijfsbezoek start om 19u.stipt.

Er wordt een rondleiding voorzien in verschillende groepen.

Daarna wordt u een hapje en een drankje aangeboden, met producten die interessant zijn voor de slager-traiteur.

Het team van ISPC zorgt voor de nodige informatie en elke aanwezige krijgt een goody-bag met een waardebon van 50,00 Euro :
"In mindering te brengen bij een volgende eventuele aankoop van minimum 250,00 Euro".

Dit bedrijfsbezoek past bij de goede gewoonte om onze leden in een aangename sfeer te laten kennis maken met een opmerkelijke winkel zoals nu met het I.S.P.C.

Gelieve u spoedig in te schrijven voor dit ongetwijfeld interessant bezoek via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Vanaf donderdag 09/06/2016 bij Marc Haegeman tel. nr. 0474 44 50 98 of via e-mail slagerijmarcenhilde@telenet.be

Het secretariaat is wegens jaarlijks verlof gesloten van 10/06/2016 tot 28/06/2016

Inmiddels, verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 10 mei 2016  

Geacht lid,

Hierbij vindt u het programma van infoavond van de Landsbond :

INFOAVOND VAN DE LANDSBOND

Maandag 30 mei 2016 om 20 u. stipt in de Salons Roskam, Roskamstraat 38, 9820 Merelbeke

INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE AUTOCONTROLE GIDS 003

Presentatie 1 : In samenwerking met onze partner Securex.
A/ De dienst arbeid en preventie : wat is er veranderd in de diensten m.b.t. de wettelijke verplichting en vanaf wanneer moet ik aangesloten zijn, welke diensten worden voor mijn betaling aangeboden.
B/ De witte kassa (GKS KASSA). Vanaf wanneer moet ik deze gebruiken, wat zijn de gevolgen wanneer ik die niet heb, welke voordelen krijg ik in ruil als korting, flexi jobs ?

Presentatie 2 : MEERWAARDE INTERNETVERKOOP WORLDLINE & MY TV

Gegeven door 2 firma’s die uitleggen hoe men te werk moet gaan, om meer opbrengst te genereren uit internetverkoop, waardoor de klant niet moet wachten bij het afhalen van zijn bestelling. Deze bestelling is immers via de PC geplaatst en betaald.

Presentatie3 : EG RICHTLIJN + BELGISCHE WETGEVING 13/12/2016 VOEDINGSWAARDEN.
Stand van zaken : wat is nu verplicht en wat hopen we te bekomen ? Hoe moet men de voedingswaarden berekenen en wat moet er op de verpakking staan ? Welke firma kan je daar bij helpen ? Demo en uitleg door FOODESK.

Op het einde van de vergadering wordt u een hapje aangeboden door de firma Duroc D’Olives.
Het is zeer belangrijk dat u deelneemt aan deze interessante informatieavond. Ter plaatse krijgt u de nieuwe autocontrolegids 003, alsook een certificaat van opleiding. De leden die deelgenomen hebben aan de EHBO Cursus krijgen hun deelnamecertificaat.
Leden hebben gratis toegang – niet leden dienen 30,00 Euro te betalen, in mindering te brengen bij betaling lidgeld 2016.

Gelieve u vlug in te schrijven via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Inmiddels, verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.

   News 04 april 2016  

Geacht lid,

VERSLAG DEMOAVOND OVER DE WERKING VAN EEN MODERNE
STEAMER EN HET “VARIO COOKING CENTER”

Op woensdag 23 maart 2016, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” om 20 uur, uitgenodigd in de slagerij “Van de Velde en zonen” om een leerrijke demo bij te wonen, ingericht door de firma “Rational”.
Slagerij Van de Velde beschikt nu reeds over twee “Rational Steamers”, zodat de demo in praktijk gemakkelijk kon verlopen.

De grote werkruimte van Slagerij Van de Velde, leent zich perfect om dergelijke demo in de beste omstandigheden uit te voeren. 45 enthousiaste leden, waren present om deze belangwekkende presentatie bij te wonen.

Vele slagers richten zich, door de gewijzigde maatschappelijke gezinsomstandigheden, tot het maken van kant en klare kwaliteitsvolle gerechten.

Om deze kwaliteit te kunnen garanderen, zijn de moderne steamer en het nieuwe “Vario Cooking center” de ideale toestellen om dit waar te maken.

Het Rational Team, waaronder een beroepskok, waren klaar om onze leden een onvergetelijke demoavond te bezorgen.

Het team van slagerij Van de Velde ontpopten zich tot de perfecte gastheer, zodat iedereen, na het nuttigen van het aperitief, in alle gezelligheid konden
genieten van deze leerrijke demo.

Naar goede gewoonte, konden de aanwezigen proeven van de klaargemaakte gerechten en na afloop verdere inlichtingen bekomen omtrent de mogelijkheden van de toestellen naar hun eigen slagerij toe.

 
Bestuur en team
 
demo_rational   demo_rational  demo_rational   demo_rational

Het bestuur wenst dan ook de zaakvoerder en het personeel van slagerij Van de Velde en Zonen te bedanken voor hun belangloze gastvrijheid.

HET BESTUUR.


   News 10 maart 2016  

Geacht lid,

Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op een belangrijke demo met als onderwerp :

WERKINGSWIJZE EN MOGELIJKHEDEN DIE EEN MODERNE “STEAMER” EN EEN “VARIO COOKING CENTER” DE HEDENDAAGSE SLAGER-TRAITEUR KAN BIEDEN.

Deze demo wordt gepresenteerd door de firma “RATIONAL” en heeft dankzij de gastvrijheid van de zaakvoerder en het personeel van BVBA Slagerij Van de Velde & Zonen, plaats op woensdag 23 maart om 20 uur stipt in de lokalen van de slagerij, Kapellestraat 12 te Evergem.

De slagerij beschikt over twee steamers en een “Vario cooking center”, zodat de demonstratie van de bereidingen van vlees en groenten feilloos kan gebeuren onder de deskundige leiding van de medewerkers van de firma “Rational”.
Deze medewerkers zullen zorgen voor de technische uitleg en bezorgen u de nodige documentatie.

Er zal zeker gelegenheid zijn om te proeven van de bereidingen.

De plaatsen zijn beperkt, gelieve u dus vlug in te schrijven en dit voor donderdag 18 maart 2016 via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Laat deze unieke demo niet aan u voorbijgaan.

Inmiddels, verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 11 februari 2016  

Geacht lid, mevrouw en medewerkers,

BETREFT : EHBO opleiding voor slagerijen met medewerker(s)

Om te voldoen aan de wettelijke verplichting hieromtrent, biedt uw beroepsvereniging in samenwerking met het Provinciaal verbond van Oost-Vlaanderen een EHBO cursus aan.

Ervan uitgaand, dat de deelnemers werkzaam zijn in een bedrijf dat minder dan 20 werknemers tewerkstelt, volstaat het dat 1 persoon binnen dat bedrijf een korte EHBO-opleiding volgt. Dat hoeft zeker niet de basisopleiding EHBO bedrijfseerstehulpverlener (min. 15 uur), met jaarlijkse opfrissing (4 uur) te zijn. Een opleiding “EHBO aangeduid persoon” volstaat.

Teneinde iedere slagerij de kans te bieden zich met deze regel in orde te stellen, richt onder het impuls van het Provinciaal verbond Oost-Vlaanderen en het Syndikaat der Verenigde Vleeshouwers van Gent, een aantal EHBO opleidingen in.

Voor Gent zullen deze avonden doorgaan op de campus van “Syntra Campus Gent”, Autoweg Zuid 3, te 9051 Gent (Afsnee) en dit op 3 maart 2016, nl. 2 groepen van 15 personen en op 17 maart 2016, nogmaals 2 groepen van 15 personen, aanvangsuur : 18u.30.

De inschrijvingen gebeuren bij uw secretaris via telefoon of e-mail en zijn pas geldig na ontvangst van uw bijdrage. Het provinciaal bestuur heeft een gunsttarief van 27,00 EURO per persoon kunnen bedingen. Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op bankrekening nr. BE84 3900 3007 0459.

Slager/echtgenote ……………………………..zal deelnemen aan de cursus “EHBO aangeduid persoon” op donderdag 3 maart 2016, of op donderdag 17 maart 2016, overschrijving geldt als bevestiging van deelname.
Gelieve op de mededeling van de overschrijving de datum te vermelden dat u verkiest.

Nadien wordt er een opleidingsattest bezorgt.

Frank De Nul                                                                  Marc Meerschaut

EHBO Coördinator                                                          secretaris.
Tel : 09/348.16.19                                                          Tel : 09/225.87.34

HET BESTUUR.


   News 12 januari 2016  

Geachte Collega,

Betreft : UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE 2016

Graag willen wij u vragen, om maandag 1 februari 2016, om 20 uur, in uw agenda vrij te houden.
Dan wil het bestuur van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”, hun leden en hun dierbaren op een bijzondere wijze een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar wensen.
Onze nieuwjaarsreceptie heeft plaats in het Parochiecentrum “Het Kouterhof”, Gentbruggekouter 8A, te 9050 Gentbrugge.

Het programma ziet er als volgt uit :

  • Welkomstwoord van de voorzitter
  • Verwelkoming van de nationale voorzitter van de Landsbond Dhr. Ivan Claeys
  • Uitgebreide receptie met een ruim assortiment hapjes en drankjes.

De receptie wordt verzorgd en gesponsord door de firma Biebuyck
                                                                                           Likeurstokerij Rubbens
                                                                                           Delobelle Food Service
                                                                                           Metro Evergem
                                                                                           Steen Vleeswaren
                                                                                           Fiers wild en gevogelte

De leden die het “register voor de slager kleinhandelaar 2016”nog niet hebben kunnen afhalen, zullen deze samen met de sticker van de Landsbond, op de receptie kunnen bekomen. Uw lidkaart 2016 wordt u rechtstreeks via de Landsbond toegezonden.

Schrijf u dus vlug in via het inschrijvingsformulier of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 30 oktober 2015  

Geacht lid,

VERSLAG DEMOAVOND “EIGENTIJDSE EINDEJAARSGERECHTEN
MET NIEUWE VOORBEREIDENDE TECHNIEKEN”

Op dinsdag 27 oktober 2015, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” om 20 uur uitgenodigd op een demo van vernieuwde eindejaarsgerechten met een aantal speciale eigentijdse kruiden en een waaier van vacuüm gegaarde groenten.

Deze demo ging door in het “Kouterhof” te Gentbrugge, een locatie die voor onze leden gemakkelijk te bereiken is.

Onze docent, Dhr. Norbert Van Speybroeck, presenteerde aan een zestigtal aanwezige leden een magnifiek gamma van aperitiefhapje met zalmmousse,
feestsoep, vispannetje, gegaarde groenten en gevulde kwartel met portosaus, begeleid met wintergratin.

Het bestuur zorgde inmiddels voor een welkomst drink en verleende assistentie om alle aanwezigen te voorzien van de klaargemaakte gerechten met de aangepaste dranken.

 
Bestuur en team



feestgerechten

feestgerechten

feestgerechten

 
feestgerechten   feestgerechten  feestgerechten   feestgerechten

Alle leden kregen een mooie en overzichtelijke syllabus, waar zij inspiratie konden uit putten voor hun persoonlijke eindejaarsfolder voor hun klanten.

Iedere deelnemer kon dan ook terugblikken op een bijzonder aangename en leerrijke avond.

HET BESTUUR.


   News 06 oktober 2015  

Betreft : UITNODIGING DEMO : "Eigentijdse eindejaarsgerechten"

Deze demo heeft plaats op dinsdag 27 oktober 2015, om 20u. stipt , in het parochiecentrum “Het Kouterhof”, Gentbruggekouter 8A, 9050 Gentbrugge.

Volgende gerechten worden door onze docent Dhr. Van Speybroeck Norbert, samen met het bestuur klaargemaakt :

  • Aperitiefhapje
  • Feestsoep
  • Vispannetje
  • Waaier van vaccuum gegaarde groenten
  • Gevulde kwartel met Portosaus, begeleid met wintergratin
Er zal gelegenheid zijn om te proeven van de klaargemaakte gerechten.
Zoals steeds ontvangen de deelnemers een verzorgde receptuur.

Gelieve u uiterlijk in te schrijven, op donderdag 22 september 2015 via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Met vriendelijke groeten,

HET BESTUUR.


   News 06 oktober 2015  

Betreft : UITNODIGING infoavond ingericht door de Landsbond”

U wordt vriendelijk uitgenodigd op een infoavond ingericht door de Landsbond in samenwerking met De Verenigde Vleeshouwers van Gent. Deze heeft plaats op maandag 19 oktober 2015, om 20uur stipt, in de lokalen van “Salons Roskam”, Roskamstraat 38 te Merelbeke.

Hierbij het programma van deze belangrijke infoavond.

Presentatie 1 : FAVV : Allergenen, Publicatie inspectie, Schriftelijke verklaring van overeenstemming, Ombudsdienst FAVV, Vraagstelling.

Presentatie 2 : Voorstel acties door Nationale voorzitter, Dhr. Ivan Claeys :
De nieuwe lidkaart 2016 en partners Landsbond, Energiebesparing, Afval afhaling, Wijziging in wetgeving dierlijk afval, Hoe gaat het verder met de groepsaankoop elektriciteit en gas ?

Verplichte ijking van uw weegtoestellen. De overheid doet dat niet meer.

Het is van belang dat u deelneemt aan deze interessante infoavond.

Ter plaatse wordt u een certificaat van opleiding overhandigd.

Gratis toegang voor de leden, 30 Euro voor de niet-leden en in mindering te brengen bij betaling van het lidgeld voor 2016.

Schrijf u in voor vrijdag 09 oktober ’15 via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Met vriendelijke groeten,

HET BESTUUR.


   News 09 mei 2015  

Beste collega’s,

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen, in samenwerking met het Provinciaal Verbond der Beenhouwers van Oost-Vlaanderen, op een INFOAVOND VAN DE LANDSBOND,
op
dinsdag 2 juni 2015 om 20 uur stipt in “Salons Roskam”, Roskamstraat 38 te Merelbeke.

Niet alleen uzelf is van harte welkom, maar eveneens uw echtgenote en personeel.

Op het programma staan volgende punten :

  • Verwelkoming door de Nationale Voorzitter Ivan Claeys.
  • Presentatie : Voorstelling “Volystar” met hapje.
  • Presentatie 1 : Checklist FAVV door Mevr. An De neve.
  • Presentatie 2 : SGS : Hoe verloopt een audit en waarom het doen ?

verplichting open stellen voor inspectie
verslagen FAVV, controle verslag op food web voor de consument
Quik star fiches van FAVV en hoe deze te gebruiken
Hoe controleren het Av en bij een audit op allergenen
Overlopen checklist

  • Presentatie 3 : “Realco”

Voorstelling kuis- en ontsmettingsproduct op natuurlijke basis.

  • Presentatie 4 :

EUROBEEF 2015 EN DE BEURS MEAT EXPO : hoe deel nemen aan Eurobeef vakwedstrijd ?
Uitleg over de jaarlijkse gehaktanalyses 2015.
Laatste aanpassing in de wetgeving van de voedselveiligheid vanaf 13/07/2014.
ALLERGENEN EN VOEDINGSWAARDEN VANAF 14/12/2016, stand van zaken.
Verplichte ijking van uw weegtoestellen. De staat doet deze controle niet meer.

Het is van belang dat u deelneemt aan deze belangrijke informatieavond.
Ter plaatse wordt u een certificaat van opleiding overhandigd.
Gratis toegang voor de leden.
30 Euro voor niet-leden, in mindering te brengen bij betaling lidgeld 2015.

Schrijf u in voor vrijdag 29 mei’15 via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 24 april 2015  

Geacht lid,

VERSLAG DEMOAVOND "BBQ - VERNIEUWDE KRUIDEN EN INNOVATIE IN DE TOONBANK"

Op woensdag 1 april 2015, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” om 20 uur, te gast bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren.

Onze docent, Dhr. Geert Van der Heyden, field force manager van de firma “Degens”, stond samen met zijn team klaar om de leden, met een vernieuwd assortiment van kruiden, een gamma van fijne gerechtjes te presenteren welke perfect passen op een hedendaagse barbecue.

De zaakvoerder van de firma Buysse had eens te meer, samen met zijn personeel, voor een perfect kader gezorgd, zodat de deelnemers konden genieten van een uitgebreide degustatie, onder de vorm van een buffet, van de barbecue gerechten, begeleid met aangepaste dranken

 
De directie van de firmabysse te Wetten en hun team



BBQ Degens

BBQ Degens

BBQ Degens

 
BBQ Degens   BBQ Degens  BBQ Degens   BBQ Degens

Alle aanwezigen ontvingen van de firma “Degens” een tasje met een overzichtelijke syllabus en enkele kruidenzakjes, zodat de leden die in hun zaak konden uitproberen.

Iedere deelnemer kon terugblikken op een bijzonder aangename en leerrijke avond.

HET BESTUUR.


   News 07 april 2015  

Geacht lid,

Bezoek brengen aan de firma “METRO" te Evergem

Op woensdag 29 april 2015 wordt u vriendelijk uitgenodigd een bezoek te brengen
aan de firma “METRO”, Noorwegenstraat 19 te Evergem.

Volgende punten staan op het programma :

18u30 : aankomst met een drankje (champagne of sangria)
19 uur : toespraak door de voorzitter Dhr. Marc Haegeman,
gevolgd door een welkomstwoord van de store manager.
19u30 : start van de “FAIR”
21u30 : einde, afscheid met goodie bag.

Indeling van de “FAIR”

  • 1 stand vrij te bezoeken met near food solution, met verpakkingen en schotels, BBQ’s en houtskool.
  • 1 stand in de koeling met meat competence presentatie, gekoppeld aan showcooking in de demokeuken, hiervoor gaan wij een BBQ solution uitwerken met GOOD BETTER BEST principe en foodcost berekening
    per type BBQ.
  • 1 stand convenience trends met kant en klaar gamma voorverpakte gesneden groenten, salades, kruiden en cressen, dit in combinatie met sauzen en totaal kost per persoon berekening. Focus zone met speciale tomaten.
  • 1 stand conveniënte desserts, proeven en prijsbepaling per portie.
  • 1 stand rond apero en tapas, originele hapjes voor de BBQ en prijsbepaling met prijs per stuk of hapje per persoon.
  • 1 stand rond wijnen, 5 wit, 5 rood en 2 rosé wijnen met proeven gepaard aan hapjes, met aanwezigheid van sommeliers, om uitleg te geven : prijzen tussen de 2 en 5 Euro per glas.

Een GOODIEBAG met folders, uitleg, en een aantal proevertjes en stalen, word bij afsluiting meegegeven.

We maken een bestelformulier voor die avond, die het best dezelfde avond wordt ingevuld en overhandigd + afspraak afhaling/levering via sprint. Het voorstel zou zijn, om deze klanten, als ”ledenvoordeel” selectie, 5% korting te geven tussen 01/05 en 10/05.

Schrijf u in voor vrijdag 24 april ’15 via het inschrijvingsformulier v/d www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.

P.S. Gelieve uw inschrijvingsformulier van labo “Eurofins” alsnog binnen te sturen.


   News 11 maart 2015  

Geacht lid,

Hierbij nodigt het bestuur u vriendelijk uit op een gratis demo met als onderwerp :

BARBECUE MET VERNIEUWDE KRUIDEN EN INNOVATIE IN DE TOONBANK.

Deze demo heeft plaats op woensdag 1 april 2015, om 20 uur, in de lokalen van de firma
“Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te Wetteren.

Volgende items staan op het programma :

  • Welkomstwoord door Dhr. Geert Van der Heyden, onze docent van deze avond.
  • Presentatie wie en wat is de firma “Degens”.
  • Ideeën zomerprogramma

Vervolgens barbecue met volgende producten en kruiden :
Scampi’s, zalm, lamsvlees, varkenskoteletjes, kip, hamburgers

  • Kruiden :        Cajunkruiden
  • Dry Glaze Mosterd Dille en Dry Glaze groene kruiden
  • Koteletkruidenmix
  • Marinade Tandori
  • Taste Sensation Campagnard
  • Aanvullend :   Komkommersalade, Waldorfsalade en Aardappelsalade
    Innovatie in de toonbank.

Er zal naar goede gewoonte gelegenheid zijn om te proeven van de klaargemaakte barbecuegerechten en de deelnemers krijgen de nodige documentatie.

Gelieve u zo spoedig mogelijk in te schrijven, uiterlijk op vrijdag 27 maart 2015, via het inschrijvingsformulier op de website, of via het secretariaat op tel : 09/225.87.34 of Fax nr. 09/269.04.67.

Wacht niet te lang voor in te schrijven,want wij rekenen op een grote belangstelling.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 09 januarie 2015  

Geachte Collega,

Betreft : UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE 2015

Graag willen wij u vragen, om maandag 26 januari 2015, om 20 uur, in uw agenda vrij te houden.
Dan wil het bestuur van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”, hun leden en hun dierbaren op een bijzondere wijze een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar wensen.
Onze nieuwjaarsreceptie heeft plaats in het Parochiecentrum van Gentbrugge, Kouterhof,
Kouter 8a te Gentbrugge.

Het programma ziet er als volgt uit :

  • Welkomstwoord van de voorzitter
  • Uitgebreide receptie met een ruim assortiment hapjes en drankjes.

     De receptie wordt verzorgd en gesponsord door de firma Unilever Food Solutions
                                                                                        Likeurstokerij Rubbens
                                                                                        Delobelle Food Service

De leden die het “register voor de slager kleinhandelaar 2015” nog niet hebben kunnen afhalen, zullen deze samen met de lidkaart 2015 en de sticker van de Landsbond, op de receptie kunnen bekomen.

Schrijf u dus vlug in via het inschrijvingsformulier of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 - fax nr. 09/269.04.67.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 15 oktober 2014  

Geacht lid,

VERSLAG DEMOAVOND "FIJNE FEESTGERECHTEN"

Op woensdag 1 oktober 2014, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” om 20 uur,
te gast bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren.

Onze docent, Dhr. Van Speybroek Norbert, stond samen met zijn team en met zijn medebestuursleden klaar om een nieuw gamma fijne gerechten te bereiden.
De presentatie, bestond uit een “waaier van aperitiefhapjes”, “soepen”, “koude en warme voorgerechten” en “diverse voorgerechten”.

De zaakvoerder van de firma Buysse had eens te meer, samen met zijn personeel voor een perfect kader gezorgd, zodat de deelnemers konden genieten van een uitgebreide degustatie van de gerechten, begeleid met aangepaste dranken.

 
De directie van de firmabysse te Wetten en hun team



feestgerechten

feestgerechten

feestgerechten

 
feestgerechten   feestgerechten  feestgerechten   feestgerechten

Voor deze demoavond waren alle leden van het Provinciaal verbond van Oost-Vlaanderen uitgenodigd.

Alle aanwezigen kregen een overzichtelijke syllabus, zodat zij alle gerechten in hun respectievelijke slagerij of traiteurzaak kunnen uitproberen.

Iedere deelnemer kon terugblikken op een bijzonder aangename en leerrijke avond.

HET BESTUUR.


   News 11 september 2014  

Geacht lid,

INFORMATIE AVOND

Hierbij wordt u vriendelijk uitgenodigd op een informatie avond, ingericht door het bestuur van de “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” op woensdag 15 oktober 2014, om 20 uur, in de lokalen van “Salons Roskam”, Roskamstraat 38 te Merelbeke.

Hierbij het programma van deze belangrijke info-avond.

  • Presentatie 1  : Voorstelling door Dhr. Kristof Laureys, over “Qustomer”, het snelst groeiende getrouwheidsnetwerk in België.

  • Presentatie 2 : Het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden.
    Wat is er het laatste jaar allemaal veranderd in de wetgeving ?
    Uitleg over de veranderingen door Dhr. Filip Vandecasteele van SD WORX.
    Waar dient u op te letten om in orde te zijn met het arbeidsreglement en met de aanwerving van personeel ?

  • Presentatie 3 : Wat verandert er vanaf 1/1/2015 aan de sociale bijdrage voor zelfstandigen ?
    Uitleg door Dhr. Laurent De Ruyck van XERIUS.

  • Presentatie 4 : VDAB : Mevrouw Myriam Tijssen :
    Wat is een I.B.O. werknemer ?
    Hoe kan ik daar aanspraak op maken ?
    Welke zijn de voordelen en nadelen bij een aanwerving ?
    Hoe vind ik deze persoon ? (mogelijks de opvolger of overnemer van uw zaak)

  • Presentatie 5 : gegeven door Dhr. Ivan Claeys, nationale secretaris van de Landsbond.
    Uitleg over de gehaktanalyses.
    Laatste aanpassing in de wetgeving van de voedselveiligheid.
    Wat moet er op mijn verpakking staan van producten in voorverpakking (verplicht vanaf 13/12/2014.)
    Allergenen en voedingswaren : huidige stand van zaken.
    Versoepeling voedingswetgeving en ophaling dierlijk afval.
    Verplichte ijking van uw weegtoestellen : alleen nog ijking via privé firma’s.
    Probleem van Elektriciteitsvoorziening deze winter :
    Wat kunt u doen ?

Zoals u ziet is deze informatieavond zeer belangrijk. Schrijf u dus vlug in via www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat, tel. nr. 09/225.87.34.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 11 september 2014  

Geacht lid,

Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op een gratis demo met als onderwerp :

FEESTGERECHTEN

Deze demo heeft plaats op woensdag 1 oktober 2014, om 20 uur in de lokalen van de firma “Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te 9230 Wetteren.

Volgende gerechten worden door ons team, onder leiding van Dhr. Norbert Van speybroeck klaargemaakt :

- “WAAIER VAN APERITIEFHAPJES”

- “SOEPEN”

- “KOUDE EN WARMEVOORGERECHTEN”

- “DIVERSE HOOFDGERECHTEN”

Er zal gelegenheid zijn om te proeven van de klaargemaakte gerechten, en zoals steeds, ontvangen de deelnemers een verzorgde receptuur.

Gelieve u uiterlijk op 26 september 2014 in te schrijven via www.slagersbond-gent.be (zie het inschrijvingsformulier van de website) of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 of fax nr. 09/269.04.67.

Deze vernieuwende feestgerechten demo zal een grote belangstelling genieten, schrijf u dus vlug in, want de plaatsen zijn beperkt.
Deze demo wordt enkel door de Gentse beenhouwersbond ingericht voor hun leden.
De leden van de provincie Oost-Vlaanderen zijn eveneens welkom.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 01 mei 2014

VERSLAG DEMOAVOND

“NIEUWE TRENDS IN DE BARBECUEWERELD MET TOONBANKPRESENTATIE”

Op woensdag 23 april 2014, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” om 20 u. uitgenodigd, om bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren te genieten van een barbecue avond.

Terwijl onze docent Dhr. Van Speybroeck, samen met zijn medebestuursleden, een aantrekkelijke toonbank klaarmaakte met overheerlijke barbecue gerechten,
was de tweede docent, Dhr. Tom De Jaeger van de “barbecue academy”, reeds druk in de weer met het voorbereiden van een uitgebreide barbecue.
De gerechten werden op de “Oklahoma barbecue” aangebracht vanuit de prachtig aangelegde presentatietoonbank.
Ditmaal lag de nadruk op hedendaagse barbecueproducten, zoals vis, groenten en speciale gemarineerde vleesgerechtjes.

Naar goede gewoonte konden de talrijke aanwezigen uitgebreid proeven van de
gebakken en met groenten versierde barbecue gerechten.
Bovendien konden zij van alle gerechten genieten, in de juiste volgorde, via een overzichtelijke syllabus.

De zaakvoerder en het personeel van de firma “Buysse” hadden zich eens te meer ontpopt tot een perfecte gastheer en zorgden met aangepaste dranken voor de perfecte sfeer.

Na de drukke paasdagen, konden onze leden terugblikken op een aangename en ontspannen berbecueavond.

Demo BBQ nieuwe technieken 2014 Demo BBQ nieuwe technieken 2014 Demo BBQ nieuwe technieken 2014
Demo BBQ nieuwe technieken 2014 Demo BBQ nieuwe technieken 2014 Demo BBQ nieuwe technieken 2014

   News 08 april 2014  

Geachte lid,

Hierbij nodigt het bestuur u vriendelijk uit, op een gratis demo met als onderwerp :

NIEUWE TRENDS IN DE BARBECUEWERELD MET TOONBANKPRESENTATIE

Deze demo heeft plaats op woensdag 23 april 2014, om 20 u. in de lokalen van de firma “Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te 9230 Wetteren.

Volgende items staan op het programma :

Hoe maak ik een aantrekkelijke toonbank klaar voor een barbecuepresentatie ?

Presentatie en maken van producten voor de barbecue, zoals vis, vlees en groenten.

De producten worden gebakken door de barbecue academy onder de leiding van Dhr. Tom De Jaeger.

Er zal naar goede gewoonte gelegenheid zijn, om te proeven van de klaargemaakte barbecuegerechten en de deelnemers krijgen de nodige documentatie.

Gelieve u zo vlug mogelijk in te schrijven, uiterlijk op vrijdag 18 april 2014, via het inschrijvingsformulier op de website, of via het secretariaat op tel nr. 09/225.87.34 of Fax nr. 09/269.04.67.

Traditioneel mogen wij ons verheugen op een grote belangstelling voor deze voorjaarsdemo,
Wacht dus niet te lang voor in te schrijven.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.

HET BESTUUR.


   News 28 februari 2014  

Betreft : UITNODIGING eventdag ingericht door de firma “METRO”

Op woensdag 19 maart 2014 wordt u uitgenodigd op een eventdag ingericht door de firma “METRO”, Noorwegenstraat 39 te Evergem.

De start van dit event heeft plaats vanaf 18.00 u. tot het einde om 22.00 u.
U wordt ontvangen met een hapje en een drankje.

Intussen heeft u de mogelijkheid om uw aankopen te doen ook, indien gewenst, de goederen die in een gekoelde omgeving zijn opgeslagen.

Daarna heeft de start plaats van het eigenlijke event, met om 19u.30 een welkomstwoord van onze ondervoorzitter Dhr. Norbert Van Speybroeck.
Vanaf 20.00 u. tot 20u.45, heeft de productvoorstelling plaats met vervolgens een voorstelling aan de wijnbalie door de sommelier van het huis van diverse ifv traderwijnen.

Om het bezoek nog aangenamer te maken wordt u uitgenodigd voor diverse degustaties :

  • buitenlands vlees met carpaccio, staartstuk, speenvarken enz…
  • convenience desserts.
  • convenience droge voeding met typische referenties naar de beenhouwerij toe –conserven + HS assortiment ifv bereidingen in de zaak..
  • gamma groenten en fruit – gesneden, gewassen, klaar voor gebruik.
  • afgewerkte schotels (fondue/gourmet/charcuterie) + foodcost, inclusief decoratie met nieuwe trends 2014.
  • verpakking : presentatie mogelijkheden : disposabels.
  • voorstelling HACCP solutions, mogelijkheden ifv, opvolging favv.
  • wijnen : traderwijnen met voordeel bij volumes, selectie van een 10-tal wijnsoorten.

Bij afloop ontvangen de deelnemers een goodie bag met tal van voordelen.

Gelieve u uiterlijk op 14 maart 2014 in te schrijven, via de traditionele kanalen: Via het inschrijvingsformulier op de website.

Met vriendelijke groet,

HET BESTUUR.


   News 13 januari 2014  

Betreft : UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE 2014

Graag willen wij u vragen, om woensdag 29 januari 2014, om 20 uur, in uw agenda vrij te houden.
Dan wil het bestuur van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” hun leden en hun dierbaren op een bijzondere manier een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar wensen.

Dit maal heeft onze nieuwjaarsreceptie plaats in de lokalen van de firma “Rejo specerijen”
Rozenstraat 15, 9810 Eke - Nazareth.

Het programma ziet er als volgt uit :

-   Welkomstwoord van de voorzitter

  • Uitgebreide receptie met een ruim assortiment van hapjes en drankjes
  • Voorstelling van de campagne “Week van de Slager”
  • Voorstelling lentebeurs van de firma “Rejo specerijen”

De leden die het “register voor de slager kleinhandelaar 2014”nog niet hebben kunnen afhalen, zullen deze samen met de lidkaart 2014 en de sticker van de Landsbond, op de receptie kunnen bekomen.

Gelieve u uiterlijk op 24 januari 2014 in te schrijven, via de traditionele kanalen: Via het inschrijvingsformulier op de website.

Met vriendelijke groet,

HET BESTUUR.


   News 13 januari 2014  

Geacht lid,

Officiële start van "De Week van de Slager”

De Week van de Slager 2014 De Week van de Slagers 2014 nieuw Logo

Hierbij hebben wij het genoegen, u uit te nodigen op de welkomstreceptie, op dinsdag 25 februari 2014, in het Groot vleeshuis, Groentemarkt 7, te Gent.
De receptie start om 19u.30 en gaat doorlopend verder tot 22u.30.

De week van de slager start op zondag 30 maart en loopt tot 6 april 2014, en wordt georganiseerd door de slagersverenigingen van het Provinciaal verbond van Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Landsbond der beenhouwers van België.
De week van de slager heeft een dubbel doel :  het slagersberoep te promoten via het onderwijs en de sponsoring van deze promotie te gebruiken om de “Vlaamse Vereniging Autisme” te steunen.

Wij raden u ten stelligste aan om aanwezig te zijn op de welkomstreceptie in het bekende “Groot Vleeshuis” te Gent, alwaar u alle details van deze mooie campagne kunt vernemen.
De heer Jozef Dauwe, gedeputeerde voorzitter van de provincie Oost-Vlaanderen, alsook de heer Christophe Peeters, schepen van middenstand en economie van de stad Gent, zullen er het woord voeren.

Stad Gent; ondernemende stadEROV Economische raad Provincie Oost-Vlaanderen
Voor verdere inlichtingen kunt u zich wenden naar het secretariaat op tel. : nr. 09/225.87.24

De Campagne van de week van de slager, gebeurt in samenwerking met de stad Gent en de provincie van Oost-Vlaanderen.

In afwachting u talrijk te mogen begroeten, verblijven wij inmiddels, geacht lid, met collegiale groeten.

HET BESTUUR.


   News 05 november 2013  

Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op een gratis demo met als onderwerp :

FIJNE PRODUCTEN UIT DE NAJAARSFOLDER VAN DE FIRMA “VAN HEES”

Deze demo heeft plaats op dinsdag 19 november 2013, om 20 uur, in de lokalen van de firma “Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te Wetteren.

Volgende items staan op het programma :

1. Starters – voorgerechten – charcutie.

Mediterraan droog worstje
Mediterraans spek
Coppa
Aperitiefsalade
Notenpaté
Fijne Levercrème

2. Convenience

Zalmlasagne
Bolognese saus anders
Konijnenbout met Luikse saus
Varkenshaasje met combinatie peperroom en grand veneur

3. Panklaar (glutenvrij)

Glutenvrij paneren
Decoratief kruiden

Zoals steeds, zal er gelegenheid zijn om de bereidingen te proeven.

Gelieve u uiterlijk op 15 november 2013 in te schrijven, via de traditionele kanalen :
tel. nr. 09/225.87.34 of Via het formulier op onze website >> www.slagersbond-gent.be <<

Met vriendelijke groet,

HET BESTUUR.


   News 15 oktober 2013  

VERSLAG "DE KLASSIEKE GERECHTEN IN EEN NIEUW KLEEDJE"

Op woensdag 2 oktober 2013, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” om 20 u. te gast bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren.

Onze docent, Dhr. Van Speybroeck, stond samen met zijn medebestuursleden, garant voor het bereiden van een vernieuwd gamma van gerechten, zoals de klant het vandaag de dag van zijn slager verlangd.

Alles stond immers in het teken van de kleine en fijne gerechtjes, bereid op de “Teppanyaki” en geschikt voor “fondue” en “gourmet”.
De talrijke aanwezige leden konden de bereidingen goed volgen via hun mooie syllabus en via de grote videoschermen, die zich aan weerszijde van de kookinstallatie bevinden.

De zaakvoerder van de firma Buysse, had samen met zijn personeel, voor een perfect kader gezorgd, zodat de deelnemers konden genieten van een uitgebreide degustatie van de talrijke gerechtjes, begeleid met aangepaste dranken.
Hierbij mogen we vooral de gewaardeerde medewerking en sponsoring niet vergeten van de firma “Metro Evergem” en de firma “Rejo Specerijen”, die
zorgden voor de nodige grondstoffen.

Alle aanwezigen konden terugblikken op een bijzonder aangename en leerrijke avond.

Demo klassieke gerechten  Demo klassieke gerechten  Demo klassieke gerechten Demo klassieke gerechten
Demo klassieke gerechten  Demo klassieke gerechten  Demo klassieke gerechten Demo klassieke gerechten

   News 26 spetember 2013  

INFORMATIEVERGADERING

Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op de informatievergadering, ingericht door de Landsbond der beenhouwers van België, welke zal doorgaan op MAANDAG 14 OKTOBER 2013, OM 20 UUR, in de lokalen van “Salons Roskam”,Roskamstraat, 38 te Merelbeke.

Volgende punten staan op de agenda :

1. F.A.V.V. INFO – OPLEIDINGSAVOND 2013 :
De heer Marc Landuyt, nationaal voorzitter, zal samen met het voedselagentschap, een overzicht geven van de nieuwigheden inzake F.A.V.V. reglementeringen en versoepelingen in de beenhouwerijsector.
2. Register 2013.
3. Site Manager : Wilt u graag ondersteuning bij uw website optimalisatie ?
4. Nieuw voorstel ESSENT.
5. Promotieacties : Week van de slager en opendeur weekend.
6. Samenwerking “Syntra Midden Vlaanderen” met het “Provinciaal beenhouwersverbond van Oost-Vlaanderen”, en “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”.
7. “Ganda ham” presentatie.

Op het einde van de informatieavond, krijgen de aanwezige leden een certificaat van opleiding !

Dergelijke informatieavonden zijn zéér belangrijk, om bij de blijven met de nieuwe evoluties in de beenhouwerssector, wij zijn er dan ook van overtuigd u talrijk te mogen begroeten.

Uw aanwezigheid is een must, inschrijven niet nodig !


   News 26 maart 2013  

VERSLAG LENTEDEMO MET DE FIRMA “HACOSAN”.

Op dinsdag 19 maart 2013 waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”
uitgenodigd om onze “lentedemo” bij te wonen.
Deze demo had plaats bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren.
Zoals steeds werden de aanwezige leden, door het team van onze gastheer, verwelkomd
met een voorafgaande receptie.
Na het welkomstwoord van de voorzitter Dhr. Marc Haegeman, mochten de talrijke aanwezigen plaats nemen in het demonstratielokaal, waar de tafels alvast mooi waren gedekt, zodat het uitgebreid proeven van de verschillende kruiden, sausen en de klaargemaakte gerechten kon beginnen.
De gerechten en bereidingen werden gedemonstreerd onder de vakkundige leiding van
gediplomeerde kok en culinaire adviseur, Dhr. Henk Janssens.
Elke deelnemer ontving een overzichtelijke cataloog van wat de firma “Hacosan” zoal
te bieden heeft aan grondstoffen om tot deze uitstekende bereidingen te komen.

Demo met de firma Hacosan  Demo met de firma Hacosan  Demo met de firma Hacosan Demo met de firma Hacosan
Demo met de firma Hacosan  Demo met de firma Hacosan  Demo met de firma Hacosan Demo met de firma Hacosan
Het voltallig bestuur was eveneens van de partij, om onze docent bij te staan met het
klaarmaken en het verdelen van de gerechten, zodat alles vlot kon verlopen.
Na afloop bedankte de voorzitter in het bijzonder Dhr. Henk Janssens, het team van de
Firma “Buysse” en onze sponsors, de firma’s “Vercaro” (lamsvlees), “Marcel Van den Steen” (gevogelte), “Dhollander-Buyle” (rundsvlees), en “Impens” (varkenslees).
Deze lentedemo, kon zonder meer een succes genoemd worden en is een aanmoediging
voor het het bestuur om op dezelfde weg verder te gaan.

   News 20 februari 2013  

Uitnodiging VAKWEDSTRIJDEN 2013

Meat Expo 2013 te Kortrijk vakwedstrijden & meesterschapwedstrijd

Om u nog beter te informeren aangaande de komende nationale vakwedstrijden die georganiseerd worden ter gelegenheid van de vakbeurs Meat Expo 2013, vind u hierbij de link naar de nodige info opdat u  tijdig, voor 28/2, zou kunnen inschrijven voor de vakwedstrijden EUROBEEF en Meesterschapwedstrijd 2013.

Zowel EUROBEEF als de Meesterschapwedstrijd  hebben een belangrijke waarde omdat deze vakwedstrijden het vakmanschap, de specialisatie en de creativiteit van onze Belgische slagers nog meer in een positief daglicht plaatsen.

De vakwedstrijden vinden plaats op zondag 24 maart 2013 in het Meeting Center van Kortrijk Xpo.

Het inschrijvingsformulier voor de EUROBEEF 2013 en voor de Meesterschapwedstrijd kan u hier downloaden op onze website www.bb-bb.be doorklikken naar reglementen of op eenvoudige vraag per post bekomen.

OPGELET: de deadline voor inschrijvingen is 28 februari 2013.

Heeft u bijkomende vragen dan kan u die via mail stellen op volgend adres: carine.vos@landsbond-beenhouwers.be of uiteraard ook telefonisch bekomen op het nr. 0478/ 24 96 26.

Uiteraard bent u allemaal van harte welkom op de stand van de Landsbond op Meat Expo.

Met vriendelijke groeten, het bestuur.


   News 18 februari 2012  

Verslag NIEUWJAARSRECEPTIE op dinsdag 29 januari 2013,

in de lokalen van de firma “Buysse Food Machinery” Industriezone 3 te Wetteren.

De respons op onze uitnodiging, was tot tevredenheid van de bestuursleden, massaal.
De nationale voorzitter van de Landsbond der Beenhouwers, Dhr. Landuyt Marc
en zijn echtgenote hadden ons vereerd met hun bezoek.
Na een korte welkomsttoespraak en nieuwjaarswens van onze voorzitter de heer Marc Haegeman, nam Dhr. Landydt het woord en wenste op zijn beurt, alle aanwezigen een gelukkig en gezond 2013 toe.
Hij nam van de gelegenheid gebruik, om voor ons oudste lid, Dhr. Van Damme Jozef, een prachtig geschenk mee te brengen, wegens vijftig jaar lidmaatschap van de Landsbond. Dhr. Van Damme zelf, kon wegens gezondheidsredenen
niet aanwezig zijn, maar het geschenk zal hem thuis worden overhandigd.
Vervolgens nam de ondervoorzitter Dhr. Van Speybroeck Norbert het woord.
Hij lichtte de werking van de nieuwe slagerswerkgroep toe en kondigde het eerste item van het programma van onze beroepsvereniging voor 2013 toe.

Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013
Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013
Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013  Nieuwjaarsreceptie2013

Vooreerst wordt er een lentedemo ingericht, verzorgd door de firma “Hacosan” op dinsdag 19 maart 2013, om 20 u. in de lokalen van “Buysse Food Machinery” te Wetteren.
Verdere activiteiten en demo’s, zullen volgen, houdt dus uw website, post en E-mail berichten in het vizier.
De uitgebreide receptie, werd uitstekend verzorgd door onze secretaris Wim Verschatse en zijn team, die ons liet genieten van talrijke fijne gerechtjes tot desserts toe.
Wij danken hartelijk onze gastheer en zaakvoerder, Dhr. Peter Buysse en zijn team, voor de mooie ontvangst en steun aan deze nieuwjaarsreceptie.
Eveneens danken wij onze sponsors, Dhr. Yves Vandenbroucke, vertegenwoordiger van de firma “Imperial”, voor zijn presentatie over de de consumptie van vleeswaren in de huidige marktevolutie.
De firma “E.S. Textiel”, de firma “Rubbens Likeurstokerij”, de firma “Jofa Verpakkingen” en de firma  “Delino nv”.
Ieder lid ontving bovendien, een mooi en waardevol geschenkenpakket.
Het bestuur is ervan overtuigd, dat iedere lid met zijn gezelschap, een aangename en gezellige avond heeft meegemaakt en al uitkijkt naar de volgende activiteit van hun beroepsvereniging.


   News 11 januarie 2012  

Geachte Collega,

Uitnodiging NIEUWJAARSRECEPTIE 2013

Graag willen wij u vragen, om dinsdag 29 januari 2013, om 20 uur, in uw agenda vrij te houden.
Dan wil het bestuur van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” hun leden en hun dierbaren op een bijzondere manier, een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar wensen.
Dit maal heeft onze nieuwjaarsreceptie plaats in de lokalen van de firma “Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te Wetteren.

Het bestuur wenst er iets speciaals van te maken.
Na de nieuwjaarswens van de voorzitter, staan volgende items op het programma :

  • Uitgebreide receptie met een ruim assortiment hapjes en drankjes.
  • Korte presentatie over de consumptie van vlees en vleeswaren in de huidige marktevolutie,
    door Dhr. Yves Vandenbroucke van de firma “IMPERIAL”.
  • Presentatie van de nieuwste trend in de beroepskledij, met modeshow,
    verzorgd door de firma “E.S. TEXTIEL BVBA”.

Ieder aanwezig lid ontvangt bovendien een : “ZEER MOOI EN WAARDEVOL GESCHENKENPAKKET

De leden die, het “register voor de slager kleinhandelaar 2013” nog niet hebben kunnen afhalen, zullen deze samen met de lidkaart 2013 en de sticker van de Landsbond, op de receptie kunnen bekomen.

In bijlage (zie toegezonden nieuwsbrief via e-mail) vindt u het formulier “Analyseaanvraag 2013” van het labo “ECCA”, zodat u terug zonder probleem, aan het analyseonderzoek van het gehakt vlees kunt voldoen

Gelieve u vlug in te schrijven, via de traditionele kanalen : tel. nr. 09/225.87.34
Via onze website www.slagersbond-gent.be  of  E-mail : marc@slagersbond-gent.be

Met vriendelijke groet,

HET BESTUUR.


   News 25 november 2012  

VERSLAG DEMO bedrijfsbezoek aan "Vleeswaren Antonio" op dinsdag 20 november 2012,
(Vleeswaren Antonio beter bekend onder de merknaam "Breudelham"

Het bezoek aan het bedrijf van zaakvoerder “Ivan De Keyser” heeft de verwachtingen
meer dan ingelost.
Een veertigtal personen waren ingeschreven en genoten van een aangename en leerrijke avond.
Na het onthaal, met een hapje en een drankje, werden de deelnemers uitgenodigd op
een bedrijfspresentatie met bijbehorende film.
Aansluitend volgde het bedrijfsbezoek met als gids, zaakvoerder “Ivan De Keyser” zelf.
Iedereen was zeer onder de indruk van de professionaliteit, waarmee dit bedrijf word gerund.

Demo bij vleeswaren Antonio  Demo bij vleeswaren Antonio  Demo bij vleeswaren Antonio
Demo bij vleeswaren Antonio  Demo bij vleeswaren Antonio  Demo bij vleeswaren Antonio

Vooral qua organisatie van de productie, als van de onberispelijke netheid en de naleving van de milieuvoorschriften is “Vleeswaren Antonio” een voorbeeld voor de vleesverwerkende industrie.
Daarna volgde nog een receptie met een degustatie van de “Breydelproducten”.
Het bestuur wenst dan ook, het volledige team van “Vleeswaren Antonio” te bedanken voor de uitstekende ontvangst die de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” te beurt viel.


   News 19 oktober 2012  

VERSLAG DEMO Eindejaarsgerechten 2012 op dinsdag 25 september 2012,

OVER ACTUELE PROBLEMEN EN BESPARINGEN VAN DE BEDRIJFSKOSTEN.

Op dinsdag 25 september 2012 waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent
uitgenodigd voor het bijwonen van de klassieke demo “Eindejaarsgerechten”.
Deze demo had plaats bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren,
het geen garant staat voor een gezellige avond.
De aanwezigen konden genieten van de typische eindejaarsgerechten,
klaargemaakt onder de kundige leiding van Dhr. Nobert Van Speybroeck.

eindejaarsgerechten 2012  eindejaarsgerechten 2012  eindejaarsgerechten 2012  eindejaarsgerechten 2012eindejaarsgerechten 2012  eindejaarsgerechten 2012  eindejaarsgerechten 2012 eindejaarsgerechten 2012
Elke deelnemer ontving, zoals steeds, een overzichtelijke syllabus.
Het voltallig bestuur was eveneens van de partij, zodat alles vlot kon verlopen.
Na afloop bedankte de voorzitter, Marc Haegeman, in het bijzonder onze docent en het team van de firma “Buysse” voor hun inzet en de schitterende ontvangst die ons was te beurt gevallen.

   News 27 september 2012  

Geachte Collega,

Op maandag 15 oktober 2012, heeft om 20 uur in “Salons Roskam”, Roskamstraat 38 te Merelbeke een info- en opleidingsavond plaats, ingericht door de Landsbond der slagers,
waarop wij u van harte uitnodigen.

Op het programma volgende interessante items,

Verwelkoming door de nationale Voorzitter, Dhr. Marc Landuyt
Register aanpassingen 2013 – BTW 12% of 21% - Eurobeef 2013

Presentatie door vertegenwoordiger van het FAVV
De voordelen van de Smiley voor de operator
Contactmaterialen in de slagerij
Recente wijzigingen betreffende het medisch certificaat, temperatuur, enz…

Degustatie van Zwitserse kazen en Gandaham

Acties van VLAM voor de zelfstandige slager
Barbecue demonstratie door leerlingen uit de slagerijopleiding
De Week van de slager 2013

Evolutie van de autocontrolegids voor de slager naar unieke gids

Actuele problemen in de slagerij, opvolging door de nationale secretaris van de Landsbond Dhr. Ivan Claeys.

Slotwoord door de nationale Voorzitter.

Aan de aanwezigen wordt een certificaat van Hygiëne afgeleverd om te voldoen aan de Hygiëne regelgeving.
Wij hopen u talrijk te mogen begroeten.

Vanwege het bestuur van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”.

Marc Haegeman
Voorzitter.


   News 02 juli 2012  

VERSLAG: bezoek aan de firma "Precon" en aansluitend,
geleid bezoek aan de brandweer te Gent

Op dinsdag 26 juni 2012, werden de leden uitgenodigd, om een bezoek te brengen aan de firma “Precon” – Diepvries Badeco, Wiedauwkaai 81 C te Gent.

Het bezoek starte vanaf 19 uur en ging gepaard met een rondleiding in het bedrijf en een aangeboden receptie.

Daarna starte het tweede deel van de avond, met een geleid bezoek aan de vlak bijgelegen brandweerkazerne te Gent, waarbij de bezoekers ingelicht werden, over de reglementering inzake brandbeveiliging in de slagerij en in een bedrijf in het algemeen, waarna een voorstelling van brandblusapparaten volgde. Daarna was er gelegenheid om na te praten op het binnenplein van de brandweerkazerne.

Bezoek 2012 aan de brandweer te Gent door de slagers van Gent en omliggende


   News 14 juni 2012  

VERSLAG SEMINARIE VAN DINSDAG 5 JUNI 2012,

OVER ACTUELE PROBLEMEN EN BESPARINGEN VAN DE BEDRIJFSKOSTEN.

Op dinsdag 5 juni 2012, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”
te gast bij de Firma “Rejo” te Eke.

Er was een recordopkomst van meer dan 80 personen, die het buitengewoon interessante
seminarie met veel belangstelling volgden.
Elke slager is namelijk geïnteresseerd in onderwerpen als “groepsaankoop van elektriciteit en aardgas”, “verwerking van maaltijdcheques via de betaalautomaat”, “etikettering voor meeneemproducten”, “nieuwe wetgeving inzake allergenen” en de laatste evoluties omtrent F.A.V.V. en de controles van economische zaken.

seminarie 2012 seminarie 2012 seminarie 2012
seminarie 2012 seminarie 2012 seminarie 2012
De uitgenodigde sprekers deden dan ook hun uiterste best, om iedereen voldoende in te lichten over de genoemde onderwerpen, niet in het minst, Dhr. Ivan claeys, die als secretaris van de “Landsbond der beenhouwers” dieper inging op de inhoud van het slagersregister.
De firma “Rejo” zorgde voor de hapjes en dranken, waarvoor onze dank.
Alle aanwezigen waren dan ook bijzonder verrast over de intensiteit van dit seminarie en
ontvingen de nodige documentatie en formulieren om in te gaan op de voorstellen van de
diverse sprekers.

   News 10 mei 2012  

VERSLAG DEMO "BACK TO BASIC" 2012 van de firma:

Op dinsdag 17 april 2012, waren de leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent
te gast bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren.
Op het programma stond een demo, verzorgd door het team van de firma “JOBO SPECERIJENJobo specerijen, kruiden gemengd met liefde voor de slager en zijn klanten
De aanwezigen konden er genieten van een professionele presentatie van het concept
BACK TO BASIC” dat eenvoudige, gemakkelijke en aantrekkelijke gerechten op het
voorplan stelt.
In de verbruikszaal, met kookinrichting, waren de tafels mooi gedekt, zodat iedere deelnemer
uitgebreid kon proeven van de klaargemaakte gerechtjes.
Elke deelnemer ontving een overzichtelijke syllabus, zodat de bereidingen goed te volgens
waren op de drie grote beeldschermen.
Het team van de firma Buysse, verwenden de gasten inmiddels met aangepaste wijnen en
frisdranken.

Back to Basic van de firma JOBO Specerijen uit Lokeren

Na afloop van deze geslaagde demo, bedankte onze voorzitter, Dhr  Haegeman Marc, het team van de firma JOBO, in het bijzonder Dhr. Vermaele Jozef, voor de uitstekende presentatie en inspanningen.


   News 07 maart 2012  

VERSLAG NIEUWJAARSRECEPTIE 2012

Onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie had plaats op dinsdag 7 februari 2012,
in de vergaderzaal van de OBK Bank te Gent.
Ondanks de barre weersomstandigheden mochten wij een zestigtal personen verwelkomen.
Na een korte welkomsttoespraak van onze gastheer de heer Geert Bert, nam de de voorzitter de heer Marc Haegeman het woord en wenste alle aanwezigen een gelukkig en gezond 2012 toe.


receptie 2012  receptie 2012  receptie 2012  
receptie 2012  receptie 2012  receptie 2012

Vervolgens nam de ondervoorzitter de heer Van Speybroeck Norbert het woord,
en lichtte het programma van onze beroepsvereniging voor 2012 toe.

- Er komt een lentedemo, verzorgd door de firma “Jobo specerijen” op dinsdag 17
april 2012 in de lokalen van “Buysse Food Machinery” te Wetteren.

- Verder staat er een bedrijfsbezoek aan de brandweer met als onderwep :
   brandveligheid in uw bedrijf.

- Later is er een boottocht gepland in het Gentse.

- Daarna volgt een seminarie door “Hulp der Patroons” over “Demona
  en andere personeelszaken.

- Vervolgens is er een demo met als thema : Eindejaarsgerechten.

- Tenslotte zal er een uitnodiging volgen voor een vergadering ingericht door de Landsbond der slagers, over de nieuwste ontwikkelingen inzake de reglementeringen inzake het F.A.V.V. en dergelijke.

Onze secretaris de heer Wim Verschatse, kondigde de oprichting aan van een
werkgroep van slagers aan, die buiten het bestuur, maar ook in samenwerking met het bestuur, nieuwe ideeën en impulsen zal aangeven voor een nog betere werking van onze beroepsvereniging.

De receptie werd uitstekend verzorgt door het personeel van de  de firma “Unilever”, die ons lieten proeven van talrijke fijne hapjes en gerechtjes, tot desserts toe.

Likeurstokerij Rubbens” leverde fijne wijnen, aperitieven en frisdranken.

Iedere aanwezige beleefde een aangename en gezellige avond en de leden konden hun ervaringen uitwisselen over de voorbije drukke eindejaarsperiode

Het bestuur dankt nogmaals alle aanwezigen.


   News 07 februari 2012  

UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE !

Geacht lid,

Graag zetten wij de traditie verder, om u op een bijzondere wijze onze beste wensen over te
maken voor een “voorspoedig en gezond jaar 2012”.

Daarom nodigen wij al onze leden met hun echtgenote of partner uit op een uitgebreide nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 februari 2012, om 20 uur in de vergaderzaal van de “OBK BANK” te Gent-Zuid, ingang : Tweebruggenstraat, 3 te Gent.

Na de nieuwjaarswens van de voorzitter en de voorstelling van de activiteiten, die door onze beroepsvereniging voor de leden in 2012 zullen ingericht worden, is het tijd voor een verzorgde receptie gesponsord door de firma “Unilever”.

De zaakvoerder van “Likeurstokerij Rubbens” is zo welwillend ons te sponsoren om de aanwezigen van de nodige dranken te voorzien.

Deze receptie is een ideale gelegenheid om met de collega’s eventjes bij te praten en de
voorbije drukke feestdagen te evalueren.

De leden die hun “register voor de “slager kleinhandelaar 2012” nog niet hebben kunnen afhalen, zullen deze samen met de lidkaart 2012 en de sticker op de receptie kunnen bekomen.

Op het privaat gedeelte vindt u het formulier “Analyseaanvraag 2012” van het labo “ECCA”, zodat u terug, zonder probleem, aan het analyseonderzoek van het gehakt vlees kunt voldoen.

Gelieve ons uw aanwezigheid te laten weten, via de traditionele kanalen : tel : nr. 09/225.87.34 of via onze website : reservatieformulier, per E-mail : ver.vleeshouwers.gent@skynet.be of  marc@slagersbond-gent.be

Wij hopen, geacht lid, dat wij u en uw partner op 7 februari 2012 een Gelukkig Nieuwjaar
mogen wensen, zodat wij er samen een gezellige avond van kunnen maken, na de weken
van hard labeur.

Met vriendelijke groeten,

      HET BESTUUR.


   News 07 december 2011  

VERSLAG van ons jaarlijks feest van 23 oktober 2011!

Op zondag 23 oktober 2011, hield onze beroepsvereniging haar traditoneel jaarlijks banket.
“Salons Roskam” te Merelbeke vormde het decor voor deze feestelijke zondagavond.


feest 2011  feest 2011  feest 2011  
feest 2011  feest 2011  feest 2011

De talrijk opgekomen deelnemers konden er genieten van een heerlijke receptie en een prachtig menu, waarvoor het team onder de leiding van kok “Thierry Fruyt” zoals steeds borg staat.

Het bestuur van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” vindt het jaarlijks feest een mooie gelegenheid, om in familieverband en met vrienden, de banden met de leden, in een sfeer van gezelligheid nauwer aan te halen

De voorzitter, Dhr. Marc Haegeman verwelkomde de aanwezigen en in het bijzonder, de heer Philippe Rosseels, Voorzitter van het Provinciaal Verbond der slagers van Oost-Vlaandern en zijn dame, alsmede de erevoorzitters Hilair Bauwens en Etienne Verschatse met hun respectievelijke dames.
Onze voorzitter was bijzonder opgetogen over de aanwezigheid van Dhr. Didier Van de Casteele, winnaar in 2011 van “De gouden Poem” en de “Zilveren Eurobeef”, Dhr. Van de Casteele en zijn dame, werden dan ook passend in de bloemetjes gezet.

Vanzelfsprekend mocht het muzikaal gedeelte van het feest niet ontbreken en konden de deelnemers de beentjes uitslaan op de tonen van de bekwame D.J.

Eens te meer werd bewezen, dat een jaarlijks feest voor de leden, een aangenaam intermezzo kan betekenen, om de dagelijkse beslommeringen eventjes opzij te zetten.

Het bestuur dankt nogmaals alle aanwezigen.


   News 12 september 2011  

EINDEJAARSGERECHTEN

Deze demo heeft plaats op dinsdag 27 september 2011, om 20 uur in de lokalen van
de firma “Buysse Food Machinery” Industriezone 3, Neerhonderd 9, te 9230 Wetteren.

Volgende gerechten worden door onze docent Dhr. Van Speybroeck Nobert klaargemaakt :

“SOEP”
“TWEE VOORGERECHTEN”
“TWEE HOOFDGERECHTEN”

Er zal gelegenheid zijn om te proeven van de klaargemaakte gerechten, en zoals steeds, ontvangen de deelnemers een verzorgde receptuur.

Gelieve u uiterlijk op 23 september 2011 in te schrijven via www.slagersbond-gent.be of via het secretariaat op tel. nr. 09/225.87.34 of fax nr. 09/269.04.67.

Traditioneel mogen wij ons verheugen op een grote belangstelling voor deze klassieke eindejaarsgerechten demo, schrijf u dus vlug in, want de plaatsen zijn beperkt.

Inmiddels verblijven wij geacht lid, met collegiale groeten.


   News 07 september 2011  

VERSLAG bootuitstap van 28 juni 2011!

Als bestuur van de Verenigde Vleeshouwers van Gent besloten we op dinsdag 28 juni 2011 te verzamelen voor een familie uitstap te Gent.
Met een 30 tal leden (de harde kern) stapten we met paraplu erbij op de bootjes van Gent.
In het Gentse dialect kwamen we op de hoogte van wat weetjes en smeuïge verhalen.
Voor iedereen waren er hapjes en zo vaarden we langs de Lieve en de Leie, dwars door de kuip van Gent naar het Rabot en terug langs het oud gerechtshof richting het oud circus (UCON).
Daar mochten we we na anderhalf uur varen het bootje en de gids verlaten voor een brouwerijbezoek bij Gruut. Terug wat uitleg over bier en dit natuurlijk met een proeverij van drie soorten bier geserveerd met Gentse streekgerechten, een beetje tipsie en met een buikje vol.
Maar het deed weer deugd, dit was een mooie uitstap met dank aan Norbert van Speybroek voor het opzoeken en eveneens aan alle begeleiders en gidsen. Deze keer niets over vlees, de verkoop en wetgeving maar gewoon genieten van ......... tot volgende maal voor een nieuwe en ontspannende vergadering hm hm.

Groeten van een toerist in eigen stad.

boottocht_gent  boottocht_gent  boottocht_gent

   News 28 juni 2011 

Graag nodigen wij de leden uit, op dinsdag 28 juni 2011, voor een bijzonder leuke familieboottocht met brouwerijbezoek te Gent.

Afspraak is om 20 uur aan de korenlei aan de “bootjes van Gent”.
Daar vertrekken we voor een boottocht, met erkende gids, door de middeleeuwse stad en worden een uur later afgezet aan de zeer originele en unieke “brouwerij Gruut” voor een bezoek met degustatie van drie “gruutjes” en een proeverij van typisch Gentse streekhapjes,
verzorgd door het bestuur.
Einde van het het evenement : omstreeks 22u30.
Deelname in de kosten : 15,00 EUR P.P., ter plaatse te betalen.

Gelieve u voor 22 juni in te schrijven en dit kan enkel via de volgende telefoonnummers: 09/231.88.08 of gsm 0474/445.098 van onze voorzitter Dhr. Marc Haegeman.

Wij zijn ervan overtuigd, dat u deze leuke avonduitstap wilt meemaken, aarzel dus niet en
schrijf u vlug in.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.


   News 24 mei 2011 

Hierbij nodigen wij alle leden uit, om met hun partner deel te nemen aan een zeer interessante
gratis Demoavond op dinsdag 24 mei 2011, om 20 uur in de lokalen van de firma
“Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te Wetteren.

Onderwerp van de demonstratie :

“HET AMBACHTELIJK VERVAARDIGEN VAN PRODUCTEN
DIE COURANT IN VEEL SLAGERIJEN WORDEN VERKOCHT”

Deze demo wordt ingericht in samenwerking met de firma “Buysse Food Machinery”,
die hun nieuwste machines en toestellen ter beschikking stellen van onze docent Dhr. Van Speybroeck Norbert.

Volgende producten worden ter plaatse vervaardigd :

*mousse gemaakt met de robot coupe.

*droge worst gerijpt in een klima kast met sturing van luchtvochtigheid en temperatuur.

*spuiten met multi needle van kassel rib vervolgens trommelen en afroken in een combi kast.

*kippen wit gemengd en afgewerkt met zomerse ingrediënten.

*dessert a la minute.

Alle aanwezige leden ontvangen een verzorgde syllabus en alle vervaardigde producten zullen uitgebreid geproefd kunnen worden.

De leden kunnen zich inschrijven via onze website : www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat, tel : 09/225.87.34 of fax nr. 09/269.14.67

Gelieve u vlug in te schrijven voor deze technische zeer interessante demoavond.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.


   News 26 april 2011 

“PRESENTATIE VAN ZOMERSE FRISSE EN PITTIGE SALADES
  VOOR BIJ DE BARBECUE”

Deze DEMO wordt ingericht door de firma “UNILEVER FOOD SOLUTIONS” en heeft plaats op dinsdag 26 april 2011, om 20 uur in de lokalen van de firma “Buysse Food Machinery”, Industriezone 3, Neerhonderd 9, te Wetteren.

De deelnemers zullen uitgebreid kunnen proeven van de klaargemaakte gerechten tijdens een
Walking dinner.

Bovendien ontvangt iedereen een uitgebreide syllabus met bijgevoegd demonstratiepakket.

De leden kunnen zich inschrijven via onze website : www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat, tel : 09/225.87.34 of fax nr. 09/269.14.67

Gelieve u vlug in te schrijven voor de uiterste datum: 22 april 2011

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.


   News 15 maart 2011 

BARBECUE !

Geacht lid,

Hierbij nodigen wij alle leden uit, om met hun echtgenote of partner, deel te nemen aan een gratis “BARBECUE”

Deze DEMO wordt ingericht in samenwerking van de firma “Rejo specerijenhandel N.V.” en heeft plaats op dinsdag 15 maart 2011, om 20 uur in de lokalen van “Rejo”, Rozenstraat 15 te Eke (Industriepark).

Onze docent, dhr. Van Speybroeck Norbert, zal volgende items en nieuwigheden onder de
aandacht brengen :

Ideeën voor een receptie met barbecue.

Nieuwe één persoongerechten barbecue, verkocht in de winkel, met vlees, groenten en saus.

Nieuwe trendy smaken en kleuren van marinades met verschillende toepassingen.

Verzorgde syllabus.

Alle gemaakte barbecue gerechten zullen uitgebreid geproefd kunnen worden.

De leden kunnen zich inschrijven via onze website : www.slagersbond-gent.be  of via het secretariaat, tel : 09/225.87.34 of fax nr. 09/269.14.67

Gelieve u vlug in te schrijven voor deze eerste demoavond in 2011.

Inmiddels verblijven wij, geacht lid, met vriendelijke groeten.


   News 08 februari 2011  

VERSLAG NIEUWJAARSRECEPTIE !

Onze nieuwjaarsreceptie van 1 februari 2011 vond dit jaar plaats bij de firma
“Buysse Food Machinery” te Wetteren.
Zoals steeds konden wij rekenen op een talrijke opkomst.
Na de nieuwjaarswens van de voorzitter : Dhr. Hilair Bauwens die een opsomming
gaf van de geplande activiteiten in 2011, werden de aanwezigen vergast op een fijne
receptie met hapjes en drankjes, respectievelijk verzorgd door onze vaste docent :
Dhr. Van Speybroeck Norbert en de medewerkers van de firma “Rubbens wijn en likeurstokerij".
Bovendien ontving iedereen een syllabus van de bereide hapjes en een klein geschenk
van onze gastheer, de firma Buysse Food Machinery.

Nieuwjaarsreceptie 2011

   News 28 september 2010  

VERSLAG DEMO EINDEJAARSGERECHT TE WETTEREN.

Op dinsdag 28 september 2010, waren de leden van de Gentse slagersvereniging te gast bij de firma “Buysse Food Machinery” te Wetteren.
De zaakvoerder en de medewerkers van de firma Buysse stonden paraat om de talrijke deelnemers van harte te verwelkomen in hun gezellige verbruikerszaal met volledig uitgeruste keuken.
Onze docent, Dhr. Van Speybroeck Norbert, schotelde ons in de beste omstandigheden met de hulp van een videocamera, verbonden aan drie grote moderne beeldschermen, een aantal
eindejaarsgerechten voor die niet moesten onderdoen voor de presentatie van een kookprogramma op een televisiezender.
In de verbruikszaal waren de tafels mooi gedekt, zodat de deelnemers uitgebreid konden proeven van de klaargemaakte gerechten. Iedere deelnemer ontving een verzorgde syllabus.
Deze gerechten lenen zich uitstekend in een gamma om mee te geven aan de klant.
De firma Buysse liet inmiddels niets aan het toeval over en verwende de gasten met aangepaste wijnen.
Dat het er gezellig aan toe ging hoeft verder geen betoog.
Onze voorzitter, Dhr. Willems Johan, bedankte na afloop uitvoerig onze docent/kok, en de zaakvoerder, zijn personeel en de bestuursleden voor de geslaagde avond.


eindejaarsgerechten  eindejaarsgerechten  eindejaarsgerechten  eindejaarsgerechten

   News 25 juni 2010  

Verslag Bedrijfsbezoek aan de firma Cominbel !

Het bedrijfsbezoek aan de frima Cominbel had plaats op dinsdag 22 juni 2010.
De zaakvoerder, Dhr. Wim Vandenberge, heette de ingeschreven leden hartelijk welkom en gaf een volledige rondleiding in het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het verwerken van dierlijk afval. Het bedrijf is bijna volledig geautomatiseerd en beschikt dan ook over de meest moderne uitrusting om het verwerken van dierlijk afval op een efficiënte aan te pakken.
De firma Cominbel is zeker in Oost-Vlaanderen, een belangrijke speler in de sector van dierlijk afvalverwerking en is gevestigd te Bavegem, Wettersesteenweg 104.
Achteraf nodigde de zaakvoerder de deelnemers uit op een gezellige receptie waar over het meegemaakte bezoek nog druk werd nagekaard. (zie foto’s)

Bedrijfsbezoek Cominbel  Bedrijfsbezoek Cominbel  Bedrijfsbezoek Cominbel  Bedrijfsbezoek Cominbel

   News 25 mei 2010

VERSLAG NOCTURNE WANDELING “KEUKENLATIJN” IN GENT OP 25/5/2010

De nocturne wandeling ingericht door “De Verenigde Vleeshouwers van Gent”, in het
historisch centrum van Gent, werd een echte meevaller.
Er waren een dertigtal leden met hun echtgenote ingeschreven, zodat wij de wandeling
In twee groepen konden opsplitsen.
De wandeling die om 20 uur werd opgestart had als onderwerp “Keukenlatijn” en werd begeleid door twee bekwame gidsen van de gidsenbond.
Het goede weer was gelukkig van de partij, de gidsen waren zeer bekwaam, zodat het onderwerp “keukenlatijn”, met als rode draad de keuken en het eten van de Gentenaars door de eeuwen heen uitstekend paste bij het slagerspubliek.
Achteraf konden de deelnemers, onder het genot van een drankje naar keuze, terugblikken op
een aangename en leerrijke avond.

Nocturne wandeling in Gent  Nocturne wandeling in Gent  Nocturne wandeling in Gent  Nocturne wandeling in Gent

   News 20 april 2010

SAMENVATTING LENTEDEMO VAN 20/04/2010.

Deze demonstratie die plaats had in de lokalen van de firma “Rejo”, had als onderwerp : bereiding van nieuwe diverse salades en een presentatie van originele en verassende barbecueproducten.

Dhr. Norbert Van Speybroeck bereide samen met zijn medewerkers een indrukwekkend
gamma van maar liefst 15 nieuwe salades en barbecueproducten.

Het gezellig seminarielokaal van de firma “Rejo” zat afgeladen vol met enthousiaste slagers
die samen met hun partner of gebeurlijke medewerker, volop konden proeven van de diverse
bereidingen. Iedere deelnemer aan de gratis demonstratie ontving een uitgebreide en zeer
verzorgde syllabus met alle ingrediënten van de gedemonstreerde bereidingen.

Na afloop, dankte en feliciteerde onze voorzitter, Dhr Johan Willems, onze docent en zijn medewerkers voor een prima en leerrijke demonstratieavond.

Bij dit verslag vindt u enkele foto’s (Coming soon) die de sfeer van de demo goed weergeven.

Demoavond ingericht op demo_042010  Demoavond ingericht op demo_042010  Demoavond ingericht op demo_042010  Demoavond ingericht op demo_042010”

   Vergadering 8 december 2009   

De heer Willy Verbust, voorzitter van de Landsbond der slagers ga ons een onderhoud over de nieuwste ontwikkelingen i.v.m. de administratieve verplichtingen in de slagerij.

De reactie door de leden van de Gentse slagersbond en de gerichte enquête over de wenselijkheid van een externe audit voor de slagerij.
Uitslag Poll over de Audit voor slagers


92,5 % tegen Audit |

05,7 % voor een Audit |

01,8 % geen mening
|


 www.slagersbond-gent.be/blog/


News 26 november 2009   

Graag uw aandacht voor de onderstaande
boodschap van de landsbond.

Actie landsbond voor slagers

   News 5 oktober 2009

Verslag demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”

Demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”  Demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”  Demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”  Demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”

De demoavond ingericht door de Verenigde Vleeshouwers van Gent, op dinsdag 29 september 2009 in “Syntra Gent” met als onderwerp :

Eindejaarsgerechten, is een groot succes geworden.

Een 55 tal deelnemers konden genieten van fijne eindejaarsgerechten, verzorgd door de
Firma “Mareco”, gespecialiseerd in kruiden, sausen en specerijen.
Vooreerst werden fijne hapjes en soepjes geserveerd, begeleid met een fijn sprankelend aperitief.
Het menu bestond uit een voortreffelijk voorgerecht van gebakken scampi’s op een bedje van aromaten. Verder proefden de leden van kippenrolletjes met graanmosterd, archiducsaus en
honing-mosterdsaus. Verder kon men proeven van ardeense rib met bruine kalfsjus met
pomme paradis en peperroomsaus.

Voor en na het degusteren van de bereidingen werden de leden vergast op een demonstratie
verzorgd door de firma’s “LDL Equipment en SBT Ingineering” gespecialiseerd in industriële wasmachines en het professioneel reinigen van materiaal, verder een presentatie van energie- en warm waterinstallaties.

Tenslotte demonstreerde de firma “Automation Europe & Insal” de werking van een
professionele betaalautomaat voor in de winkel.

Demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”  Demoavond ingericht op 29/09/2009 “EINDEJAARSMENU”  Demo betaalautomaat  Demo betaalautomaat
De deelnemers ontvingen van alle betrokken firma’s, het nodige documentatiemateriaal,
zodat zij alles nog eens goed konden nalezen en zo een goede herinnering bewaren aan een
aangename en leerrijke avond.

   News 28 mei 2009

Samenvatting Demo BARBECUE

De demonstratie “BARBECUE” ingericht door het bestuur van“De Verenigde Vleeshouwers van Gent”, welke plaatsvond op dinsdag 26 mei 2009 in “Taverne Henri Story”, Steenakker 250 te 9000 Gent, is een mega succes geworden.
Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.  Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.  Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.  Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven. 
Een zestigtal slagers, al dan niet vergezeld met hun partner, zagen onder de deskundige leiding van de de firma’s “Verstegen kruiden” en “Biebuyck diepvriesproducten”, hoe prachtige nieuwe producten tot stand kunnen komen.

Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.  Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.  Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.  Demo Barbecue van mei 2009 met gratis proeven.

Daarna mochten onze leden deze persoonlijk proeven op de gratis barbecue hen aangeboden door de betreffende firma's, waarvoor onze dank.

   News 03 april 2009

VERSLAG “VAKWEDSTRIJD EUROBEEF”
IN HET KADER VAN DE VAKBEURS “MEAT & FRESH EXPO”

Op zondag 22 maart 2009 had in de Xpo-hallen van Kortrijk de
“vakwedstrijd bij uitstek” voor ambachtelijke slagers plaats.

Eurobeef kan bogen op een jarenlange traditie en stevige reputatie.
De wedstrijd geeft aan veelbelovende vaak jonge vakmensen de kans om zich te onderscheiden bij hun collega’s.

Het is een ware uitdaging voor de slager-traiteur.
Hij kan zijn producten laten keuren door een gespecialiseerde vakjury.

Deelnemen geeft ook een niet te onderschatten commercieel succes.
Het diploma en medaille dat wordt behaald, kan in de winkel worden opgehangen.
Een bekroond product is immers een goed marketinginstrument en wordt het uithangbord van de winkel. De klanten krijgen zo de bevestiging van uw vakmanschap.

Dit jaar vielen drie leden van “De Verenigde Vleeshouwers van Gent” in de hoogste prijzen.

Vakwedstrijd Eurobeef 2009   Didier Van de Casteele,
Henk De Vlieger en
de gebrs. Demeulemeester behaalden voor hun uitmuntende producten
de gouden medaille.

Deze editie was weer een voltreffer van formaat en zoals u op de bijbehorende foto’s kunt zien een ware streling voor het oog.

Eurobeef 2009 vakwedstrijd voor slagers Eurobeef 2009 vakwedstrijd voor slagers Eurobeef 2009 vakwedstrijd voor slagers Eurobeef 2009 vakwedstrijd voor slagers

   News 17 maart 2009

Samenvatting Demo Syntra Gent

De demonstratie “Van koude schotel tot volwaardig koud buffet” ingericht door het bestuur van
“De Verenigde Vleeshouwers van Gent”, welke plaatsvond op dinsdag 17 maart 2009 in het opleidingscentrum “Syntra Gent”, is een weergaloos succes geworden.

Een zestigtal slagers, al dan niet vergezeld met hun partner, zagen onder de deskundige leiding van onze docent en bestuurslid Dhr. Nobert VanSpeybroeck, een prachtig koud buffet tot stand komen.

Demo Syntra 17 maart 2009  door Nobert VanSpeybroeck  Demo Syntra 17 maart 2009  door Nobert VanSpeybroeck

Op het menu stond ondermeer “Schotel met bergham en meloen” een voorbeeld van een koude schotel voor acht personen waar zowel vlees, vis, groenten en fruit op werden gepresenteerd.
Verder nog een aparte schotel “Krielaardappelen met tomaat en vinaigrette” en tal van andere koude schotels en bereidingen.

Demo Syntra 17 maart 2009  door Nobert VanSpeybroeck Demo Syntra 17 maart 2009  schotel met Rouwe ham Demo Syntra 17 maart 2009  schotel met variatie van aardappel De firma “Dolce Forte” met fijne charcuterie en lekkere wijnen

Bovendien nemen wij van de gelegenheid gebruik om de sponsoring van de firma “Dolce Forte” en vooral zaakvoerder Tony te bedanken voor de fijne charcuterie en de lekkere wijnen die hij in ruime mate liet aanrukken. Na de demonstratie konden de leden de schotels degusteren.

Het hoeft verder geen betoog, dat de aanwezige leden een leerrijke en gezellige avond
hebben meegemaakt en dat dergelijke demonstraties voor herhaling vatbaar zijn.

ps. Wij danken ook de volgende firma's voor hun bereidwillige medewerking welke leidde tot het welslagen van onze demoavond.

De groenten werden geschonken door :
Van Nieuwenhuyze Eddy, Hallewijnkouter te Drongen, Tel.: 09 227 89 44

De broodjes en aardappelen werden geschonken door:
Precon, Wiedouwkaar te Gent, Tel.: 09 224 01 12

De Eieren werden gechonken door:
De Clercq Raoul uit Aalter, Tel.: 09 374 54 24

  Sponcored by In samenwerking met Slagers - Vlaanderen  All food machines voor Slagers en Traiteurs Vleeshandel "Vercaro nv" leveren wij het volledige assortiment vers rundsvlees, kalfsvlees, lamsvlees (Belgisch), paardenvlees en een assortiment van diepvriesproducten Integral Solutions | Voor de totale inrichting van uw slagerij of traiteurzaak. Vleesgroothandel en uitsnijderij in wild en gevogelte FIERS J&B nv Gent
Concept & Design Vermaele Projects

Secretariaat : Gentbruggeplein 4 te 9050 Gentbrugge | Tel. : 0474 44 50 98
 E-mail : marc@slagersbond-gent.be | BE 0400 067 392 | © 2017