Coronavirus – algemene informatie voor de slagers

Coronavirus – algemene informatie voor de slagers

Coronavirus – algemene informatie: Voor alle duidelijkheid de slagerijen (voedingszaken) mogen open blijven in het weekend! Hier enige informatie om de misverstanden rond het Coronavirus uit de wereld te helpen. Website coronavirus COVID-19 https://www.info-coronavirus.be/nl/ Federale steunmaatregelen en andere nuttige informatie https://economie.fgov.be/nl Gewestelijke steunmaatregelen en andere nuttige informatie Vlaams Gewest : www.vlaio.be Brussels Hoofdstedelijk Gewest:  https://1819.brussels/nl Steunmaatregelen FOD Financiën https://financien.belgium.be/nl/coronavirus FAVV Aanbevelingen voedselverwerkende bedrijven Document woon-werkverkeer en professionele verplaatsingen. Wat de handelszaken en de zogenaamde recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.) betreft: Al deze activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn. Onder andere discotheken, cafés en restaurants blijven gesloten; Hotels blijven open, behalve hun eventuele restaurant; Thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan; De winkels blijven de hele week open, maar niet in het weekend; Voedingszaken (slagerijen) en apotheken blijven gewoon open, ook in het weekend. Niettemin wordt aanbevolen dat zij de hygiënemaatregelen versterken op basis van de reeds geformuleerde aanbevelingen. Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag middernacht tot en met 3 april. Net als voorheen zullen de ontwikkelingen dagelijks worden beoordeeld. Wij zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissingen gevolgen...
Lees meer
Verslag Workshop: het verfijnen van uw vleeswaren

Verslag Workshop: het verfijnen van uw vleeswaren

Verslag Workshop 2020: Het verfijnen en toepassen van moderne technieken in de ambachtelijke slagerij In samenwerking met de firma REJO specerijen en slagerij Van De Velde te Evergem Beste leden, Verslag Workshop: "Het verfijnen en toepassen van moderne technieken in de ambachtelijke slagerij" met de cutter, gehaktmolen en andere moderne machines. Dit met Tips en Tricks anno 2020 voor fijnere vleeswaren was een waar succes. Inspelen op de trends is een must, de klant kiest steeds meer voor een stukje ambachtelijke kwaliteit op zijn boterham en gaat daarvoor bij de lokale slager in zijn buurt. Daarom zien we tegenwoordig steeds meer en meer eigen gemaakte vleeswaren verschijnen in de toonbank bij de ambachtelijke slager op de hoek. Veel meer consumenten gaan op zoek naar authentieke en eigen creaties met verse, gezonde en voedzame ingrediënten. Minder zout, minder suiker en minder vet zijn belangrijke parameters van de klant. Het kiezen voor ambachtelijke producten is zoeken naar een balans tussen genot en plezier in het hedendaagse voedingspatroon. Ook streekproducten komen aan bod in deze Workshop...
Lees meer
Workshop Het verfijnen van vleeswaren in de slagerij

Workshop Het verfijnen van vleeswaren in de slagerij

Workshop: Het verfijnen en toepassen van moderne technieken voor de ambachtelijke slager Op woensdag 19 februari 2020 om 20:00 u stipt Plaats: Slagerij Van De Velde, Kapellestraat 12 te 9940 Evergem In samenwerking met de firma REJO specerijen en slagerij Van De Velde te Evergem   Gentbrugge, 04 februari 2020 Beste leden, Graag nodigen we u uit op onze Workshop: "Het verfijnen en toepassen van moderne technieken voor de ambachtelijke slager" met de cutter, gehaktmolen en andere moderne machines. Tips en Tricks anno 2020 voor fijnere vleeswaren. (meer…)...
Lees meer
FUNC-I-MEAT

FUNC-I-MEAT

Gentbrugge, 14 januari 2020 Voorstelling "FUNC-I-MEAT" project DONDERDAG 06 februari 2020 om 19u30 SYNTRA Midden-Vlaanderen - Campus Gent Beste leden, Opgelet : wegens onvoorziene omstandigheden zijn we genoodzaakt de datum voor Oost-Vlaanderen aan te passen naar 6 februari. Mogen wij u vriendelijk uitnodigen op het FUNC-I-MEAT project begin 2020. FUNC-I-MEAT is een programma analoog aan het programma VIS-PROJECT Maar in verband met HULPSTOFFEN, KLEURSTOFFEN, BEWAARMIDDELEN. (meer…)...
Lees meer