Coronavirus – algemene informatie:
Voor alle duidelijkheid de slagerijen (voedingszaken) mogen open blijven in het weekend!
Hier enige informatie om de misverstanden rond het Coronavirus uit de wereld te helpen.
Website coronavirus COVID-19
https://www.info-coronavirus.be/nl/
Federale steunmaatregelen en andere nuttige informatie
https://economie.fgov.be/nl
Gewestelijke steunmaatregelen en andere nuttige informatie
Vlaams Gewest : www.vlaio.be
Brussels Hoofdstedelijk Gewest: https://1819.brussels/nl
Steunmaatregelen FOD Financiën
https://financien.belgium.be/nl/coronavirus
FAVV
Aanbevelingen voedselverwerkende bedrijven
Document woon-werkverkeer en professionele verplaatsingen.
Wat de handelszaken en de zogenaamde recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.) betreft:
Al deze activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.
Onder andere discotheken, cafés en restaurants blijven gesloten;
Hotels blijven open, behalve hun eventuele restaurant;
Thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan;
De winkels blijven de hele week open, maar niet in het weekend;
Voedingszaken (slagerijen) en apotheken blijven gewoon open, ook in het weekend.
Niettemin wordt aanbevolen dat zij de hygiënemaatregelen versterken op basis van de reeds geformuleerde aanbevelingen.
Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag middernacht tot en met 3 april.
Net als voorheen zullen de ontwikkelingen dagelijks worden beoordeeld.
Wij zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissingen gevolgen...
Verslag Workshop 2020:
Het verfijnen en toepassen
van moderne technieken
in de ambachtelijke slagerij
In samenwerking met de firma REJO specerijen
en slagerij Van De Velde te Evergem
Beste leden,
Verslag Workshop: "Het verfijnen en toepassen van moderne technieken in de ambachtelijke slagerij" met de cutter, gehaktmolen en andere moderne machines.
Dit met Tips en Tricks anno 2020 voor fijnere vleeswaren was een waar succes.
Inspelen op de trends is een must, de klant kiest steeds meer voor een stukje ambachtelijke kwaliteit op zijn boterham en gaat daarvoor bij de lokale slager in zijn buurt.
Daarom zien we tegenwoordig steeds meer en meer eigen gemaakte vleeswaren verschijnen in de toonbank bij de ambachtelijke slager op de hoek.
Veel meer consumenten gaan op zoek naar authentieke en eigen creaties met verse, gezonde en voedzame ingrediënten. Minder zout, minder suiker en minder vet zijn belangrijke parameters van de klant.
Het kiezen voor ambachtelijke producten is zoeken naar een balans tussen genot en plezier in het hedendaagse voedingspatroon.
Ook streekproducten komen aan bod in deze Workshop...
Workshop:
Het verfijnen en toepassen
van moderne technieken
voor de ambachtelijke slager
Op woensdag 19 februari 2020 om 20:00 u stipt
Plaats: Slagerij Van De Velde, Kapellestraat 12 te 9940 Evergem
In samenwerking met de firma REJO specerijen
en slagerij Van De Velde te Evergem
Gentbrugge, 04 februari 2020
Beste leden,
Graag nodigen we u uit op onze Workshop:
"Het verfijnen en toepassen van moderne technieken voor de ambachtelijke slager" met de cutter, gehaktmolen en andere moderne machines. Tips en Tricks anno 2020 voor fijnere vleeswaren. (meer…)...
Gentbrugge, 14 januari 2020
Voorstelling "FUNC-I-MEAT" project
DONDERDAG 06 februari 2020 om 19u30
SYNTRA Midden-Vlaanderen - Campus Gent
Beste leden,
Opgelet : wegens onvoorziene omstandigheden zijn we genoodzaakt de datum voor Oost-Vlaanderen aan te passen naar 6 februari.
Mogen wij u vriendelijk uitnodigen op het FUNC-I-MEAT project begin 2020.
FUNC-I-MEAT is een programma analoog aan het programma VIS-PROJECT
Maar in verband met HULPSTOFFEN, KLEURSTOFFEN, BEWAARMIDDELEN. (meer…)...
Beste leden,
In antwoord op de vele vragen over het afronden van de Eurocenten hier enige toelichting:
AFRONDEN EUROCENTEN
Vanaf 1 december 2019 moet je cash betalingen verplicht afronden
(zie ook Belgische Beenhouwerij nr.6 van 2 juni 2019). (meer…)...