MEAT EXPO 2023:

MEAT EXPO 2023:
met een sterke slagerscommunity inzetten
op innovatie in ambacht en ondernemen

Logo Belgische BeenhouwersbondVan zondag 24 september tot en met woensdag 27 september 2023 vindt in Kortrijk Xpo Meat Expo plaats: het event voor de Belgische slagers.

Wat mag u in september op Meat Expo verwachten? Er wordt hard gewerkt aan het samenbrengen van een mooi exposantenaanbod met interessante, kwalitatieve spelers uit de branche. Daarin ligt de opdracht voor Meat Expo: een platform creëren waar slagers-traiteurs en hun medewerkers zich kunnen informeren, waar ze nieuwe producten en technologieën, nieuwe technieken en originele creaties van collega’s ontdekken. De meest in het oog springende nieuwigheden van exposanten worden met de Innovation Awards extra in de kijker gezet. Als vakman/-vrouw ontmoet u er vertrouwde en nieuwe leveranciers, met tijd voor een goed gesprek.

Meat Expo trekt in 2023 volop de kaart van actieve beleving op de beurs met focus op het ambacht, het vakmanschap en de slagersonderneming. Het programma richt zich naar de
vakman/-vrouw van vandaag en die van morgen met onder meer de Special Eurobeef Vakwedstrijden en Special JuniorCup met live jurering op de beursvloer op zondag 24  september; u leest er alles over in dit nummer van de Belgische Beenhouwerij. Verder op het programma staan het Gouden Mes, de demo door de youngsters uit de slagerijscholen,
demo’s, enz... Deze editie is Meat Expo tijdens de laatste beursdag bovendien toegankelijk voor wie onze mooie branche wil ontdekken om er als slager of als winkelpersoneel te
komen werken (actie in samenwerking met o.a. de VDAB).
Gelijktijdig met Meat Expo vinden in Kortrijk Xpo nog 2 andere vakbeurzen plaats: Broodway (de vakbeurs voor de ambachtelijke bakkerijsector) en Taste of Tavola (de najaarseditie voor Belgische aankopers van de internationale delicatessenbeurs Tavola). Zij zijn vrij toegankelijk voor elke Meat Expo bezoeker, waardoor een beursbezoek een boeiende ontdekkingstocht wordt vol nieuwigheden voor uw winkel én atelier bij nu al – op meer dan 6 maanden voor opening van de beurs – 275 exposanten. De unieke ambiance en beleving
zorgen bovendien voor fijne ontmoetingen en interessante gesprekken met leveranciers en met collega’s. Zo gaat de bezoeker van Meat Expo na een aangenaam bezoek met heel wat inspiratie en informatie naar huis.

Vragen, opmerkingen of suggesties voor Meat Expo? Wenst u meer informatie over Meat Expo of over de verschillende deelnameformules voor exposanten? Dan kunt u terecht bij
Cindy, Tine & Leon op het nummer 056 24 11 16 of via meatexpo@kortrijkxpo.com

Meat Expo: zondag 24 tot en met woensdag 27 september 2023 in Kortrijk Xpo
Alle info via www.meatexpo.be of volg de laatste nieuwtjes op social media:
www.facebook.com/MeatExpowww.instagram.com/meat.expo

Reglement en inschrijvingsformulier EUROBEEF 2021
- Kan u hier raadplegen en invullen -

1. INRICHTING EN DOEL

Ter gelegenheid van Meat Expo 2023 organiseert Meat Expo, onder de auspiciën en met de medewerking van de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en
Traiteurs van België, een SPECIAL EUROBEEF Vakwedstrijd 2023 met als doel het vakmanschap, de specialisatie en de creativiteit van de Belgische slager, spekslager en traiteur te bevestigen en te stimuleren in een vakwedstrijd met een hoge promotionele uitstraling

2. DATA VAN DE VAKWEDSTRIJDEN

De SPECIAL EUROBEEF 2023 en de SPECIAL JUNIORCUP 2023 (voor leerlingen) vinden plaats op zondag 24 september 2023.

3. DEELNAME

Alle gevestigde zelfstandige beenhouwers, spekslagers & traiteurs, hun partner en hun in het bedrijf tewerkgestelde familieleden en personeel kunnen aan deze vakwedstrijd deelnemen.

4. INSCHRIJVINGSRECHT

Het inschrijvingsrecht voor leden van de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België bedraagt per schotel of per product € 45 (BTW niet inbegrepen). Dit inschrijvingsrecht wordt door Kortrijk Xpo aan de onderneming aangerekend. Bij deelname met meer dan 4 producten betaalt u vanaf het 5° product € 30 (BTW niet inbegrepen).

Deelnemers die geen lid zijn van de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België betalen per schotel of per product € 50 (BTW niet inbegrepen).
Bij deelname met meer dan 4 producten als niet-lid betaalt men vanaf het 5e product € 35 (BTW niet inbegrepen).

Het inschrijvingsrecht is 100% fiscaal aftrekbaar.

Het inschrijvingsrecht is betaalbaar op het ogenblik van ontvangst van de factuur van Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk, door overschrijving op een bankrekening van Kortrijk Xpo, met vermelding van het factuurnummer en van de naam van de deelnemer. Bij eventuele niet-deelname wordt dit inschrijvingsgeld NIET TERUGBETAALD.

De deelnemer ontvangt na betaling een bevestiging van inschrijving van Meat Expo. Indien u dit bericht niet ontvangt dient u zelf contact op te nemen met Meat Expo vóór de wedstrijddag.

5. INSCHRIJVING

De deelnemers schrijven rechtstreeks in, online (www.meatexpo.be) of door middel van het inschrijvingsformulier, waarop zij ook de correcte benaming van de schotel(s) en/of product(en) dienen te vermelden.

De producten kunnen UITSLUITEND worden ingezonden op naam van de deelnemer, dus onder geen enkele voorwaarde op de firmanaam. Het is dus mogelijk om verschillende namen van bereiders van producten op 1 adres door te geven.
De benaming van de producten mag niet verwijzen naar de naam van de beenhouwerij.

In AUGUSTUS ontvangen de deelnemers, voor zoverre de facturen werden voldaan:
1. de nodige deelnamedocumenten
2. de productkaartjes, die zij aan de schotel(s) en/of
product(en) moeten bevestigen
3. de praktische richtlijnen
4. een bevestiging van inschrijving

De uiterste inschrijvingsdatum is 30 juni 2023

6. RUBRIEKEN

Rubriek 1: TAPASSCHOTEL. Vis en kaas zijn toegelaten op voorwaarde dat er geen kruiscontaminatie kan ontstaan en op voorwaarde dat de schotel voor ten minste 2/3 uit VLEES bestaat.
Rubriek 2: AMBACHTELIJKE KOOKHAM: gehele kookham zonder been, gebraiseerde ham of gebakken ham
Rubriek 3: AMBACHTELIJK GEZOUTEN HAM: rauwe ham zonder been, al dan niet gerookt
Rubriek 4: AMBACHTELIJKE VLEESPRODUCTEN: alle vleesproducten zoals kookworsten, vleesbrood, pastrami, …
Rubriek 5: AMBACHTELIJK GEZOUTEN VLEESPRODUCTEN
zoals nootham, Cobourg, filet de Saxe, bacon, buikspek en rookvlees (met uitzondering van ham)

 

Reglement en inschrijvingsformulier SPECIAL EUROBEEF 2023
- Kan u hier raadplegen en invullen -


Nationale vakwedstrijden voor beenhouwers,
spekslagers en traiteurs SPECIAL EUROBEEF 2023

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Meat Expo, P/a Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk - EUROBEEF@KORTIJKXPO.COM

Nationale vakwedstrijden voor beenhouwers, spekslagers en traiteurs SPECIAL EUROBEEF 2023
- Kan u hier raadplegen en invullen -


REGLEMENT en INSCHRIJVINGSFORMULIER
Nationale vakwedstrijden voor leerling beenhouwers,
spekslagers en traiteurs SPECIAL JUNIORCUP 2023

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Meat Expo, P/a Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk  - EUROBEEF@KORTIJKXPO.COM

Reglement en inschrijvingsformulier voor de leerling Beenhouwers - SPECIAL JUNIORCUP 2023
- Kan u hier raadplegen en invullen -