Nuttige links voor u de slagers / traiteur :
Links naar Werken en leren: dat is de combinatie die de leertijd zo uniek maakt.
- Een leerjongeren volgen één dag per week les in een Syntra-campus.
- De vier andere dagen ontdekt hij/zij het beroep op de werkvloer.
- Onder de vleugels van een ervaren ondernemer die de jongere op het beroepsleven voorbereidt.
- Een ondernemer zoals jij?
Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren kant en klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten. Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe. Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten. Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is. Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vlees cutter. Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken. Zo kun je direct in ambachtelijke slagerijen of winkels aan de slag.
Wat na de opleiding
Als slager - spekslager zorg je ervoor dat gezinnen, restauranthouders en traiteurs in optimale omstandigheden vers vlees en aanverwante producten (bereidingen, verkoopsklare gerechten, vleesproducten) aangereikt worden.
Een leerjongere in jouw zaak : dat vergt zeker geen grote inspanning.
Syntra zorgt voor de nodige ondersteuning en jij krijgt een enthousiaste medewerker in de plaats.
Interesse? Ook jij kan een leerjongere aannemen.
Alle informatie op : www.leertijd.be
Bron: LEERTijD werken en leren