De Verenigde Vleeshouwers van Gent en Omliggende” de beroepsvereniging, beenhouwersbond voor zelfstandige slagers en traiteurs.

logo doelstelling

Onze beroepsvereniging is opgericht in het jaar 1876 en onze doelstelling is de belangen van de zelfstandige slager te behartigen.

Vandaag de dag is onze doelstelling niet veranderd, maar waar vroeger de nadruk lag op de samenwerking onder de leden, om samen te slachten, het vlees te vervoeren en de huiden te verkopen, is dit in de 21ste eeuw niet meer mogelijk.

Het verdedigen van de beroepsbelangen uit zich nu voornamelijk op het praktische en administratieve vlak.

Logo Ben fier op mijn vakHet regelmatig inrichten van gratis demonstratie en seminarieavonden. Deze avonden vinden plaats in het opleidingscentrum “Syntra” te Gent (Afsnee)
Het bestuur zet zich belangloos in om deze opleidingen een hoog kwalitatief niveau te bezorgen met medewerking van de beste docenten.

De Verenigde Vleeshouwers van Gent, werkt nauw samen de met Landsbond der beenhouwers en traiteurs van België en verdeelt elk kalenderjaar een nieuwe editie van het register voor de slager-kleinhandelaar. Dit register vertegenwoordigt samen met de gids voor autocontrole, een onmisbaar element, in het bijhouden van de FAVV wetgeving.

De leden kunnen alle weekdagen, tijdens de kantooruren terecht op een vast secretariaat, gelegen op het Gentbruggeplein 4 te 9050 Gentbrugge
Tel : 0474 44 50 98
E-mail : marc@slagersbond-gent.be

 

Het secretariaat is de draaischijf van de beroepsvereniging en biedt diverse administratieve en boekhoudkundige diensten aan.