De week van de Steak-Friet van 06 tot en met 13 oktober 2023

Week van de Steak-Friet

Beste slagers,

De week van de Steak-Friet, tijd om dit even in het daglicht te stellen naar de klanten toe | Lekker van bij ons.

Een Steak-Friet staat terug op het menu deze week. En ook al zullen tegenstanders daar graag willen over discussiëren, vlees is en blijft gezond. Vlees is een bron van eiwitten, vitamines (zoals B1, B2, B6 en B12) en mineralen (zoals zink, ijzer, fosfor en seleen).

Ik ben en blijf zelf vandaag nog altijd een vleeseter. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Een mens is nu eenmaal omnivoor van nature uit.

Een Steak-Friet blijft nog steeds mijn topper en feestmaaltijd op zondag.

Daar we dagelijks geconfronteerd worden met nieuwe foodtrends zoals milieubewuster eten en diens meer passen we ons ook aan.
We gaan op zoek naar lokaal vlees en bieden onze klanten vlees van hoge kwaliteit met een hoogstaande smaak aan.
Bovendien onderscheidt het vlees zich door zijn rijpheid en een goeie marmering, die vooral bij het bakken zeer belangrijk is.

Opteer steeds voor vlees van bij ons. Draai het en keer het zoals je wil, beter voor ons milieu dan vlees uit verre landen importeren.

De prioriteit geven aan eigen landbouw en deze ondersteunen met geld uit de eigen sector in een vrije wereld waar de consument zelf mag beslissen.

Discussiëren over wat mag en niet mag gaan we hier niet doen, dit laten we over aan de politici en ja deze moeten het maatschappelijk debat aanzwengelen over vleesconsumptie. Zolang deze discussie aan beide kanten positief verloopt, gaat het op termijn zeker de kwaliteit van ons leven ten goede komen.

Intussen ligt mijn “steak met friet” al op mijn bord. Lekker Belgische kost en met Belgisch topvlees van bij mijn geweldige ambachtelijke slager. Ik leef en eet graag goed als het maar lekker is. Los van promotiecampagnes en de kritiek daarop wens ik jullie allen een smakelijke week toe. Geniet en eet met mate zo houden we het gezond.

Bron: Slagersbond Gent en Omliggende | Auteur: Vermaele Joseph