Verslag Workshop 2020:

Het verfijnen en toepassen
van moderne technieken
in de ambachtelijke slagerij
In samenwerking met de firma REJO specerijen
en slagerij Van De Velde te Evergem
Beste leden,


Verslag Workshop: "Het verfijnen en toepassen van moderne technieken in de ambachtelijke slagerij" met de cutter, gehaktmolen en andere moderne machines.
Dit met Tips en Tricks anno 2020 voor fijnere vleeswaren was een waar succes.
Inspelen op de trends is een must, de klant kiest steeds meer voor een stukje ambachtelijke kwaliteit op zijn boterham en gaat daarvoor bij de lokale slager in zijn buurt.
Daarom zien we tegenwoordig steeds meer en meer eigen gemaakte vleeswaren verschijnen in de toonbank bij de ambachtelijke slager op de hoek.
Veel meer consumenten gaan op zoek naar authentieke en eigen creaties met verse, gezonde en voedzame ingrediënten. Minder zout, minder suiker en minder vet zijn belangrijke parameters van de klant.
Het kiezen voor ambachtelijke producten is zoeken naar een balans tussen genot en plezier in het hedendaagse voedingspatroon.


Ook streekproducten komen aan bod in deze Workshop en zijn een zeer belangrijke schakel in de slagerij de dag van vandaag. Dit is een trend die we onze consumenten meer en meer zullen moeten aanbieden.
Naast koffie on the go willen de huidige generatie klanten ook voeding on the go meenemen en moeten daar zeker op in spelen in onze ambachtelijke slagerij en ook daarbuiten zoals in uw automaat na sluitingstijd.
Dit alles gebeurde onder leiding van Norbert Van Speybroeck en slagerij "Van De Velde te Evergem" die hun atelier ter beschikking stelden voor deze workshop, waarvoor dank.
Wij danken alle aanwezige leden voor de grote opkomst en wensen hen veel succes,
Namens het bestuur,