UITNODIGING WORKSHOP 3 : DROGE WORST EN SALAMI

Betreft :      Workshop 3 over droge worst en salami
Wanneer :  WOENSDAG 30 januari 20117
Aanvang :   om 20:00 u stipt
Plaats :        Syntra Gent  
Adres :        Autoweg-zuid 3
                     9051 Gent (Afsnee)

Beste leden,

Workshop 3 met de Belgische BeenhouwersbondDe Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België startte, in samenwerking met KU Leuven en gesubsidieerd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen. recent het V.I.S.-project i.v.m. het bereiden van vernieuwde ambachtelijke gezonde charcuterie.

In dat kader nodigen wij u van harte uit voor workshop 4 : DROGE WORST EN SALAMI

De avond zal er als volgt uitzien:

- presentatie Deel 1 => grondstoffen en ingrediënten van droge worst en salami (15 minuutjes)

- presentatie Deel 2 => proces en film droge worst

* degustatie 3 droge worsten op 1 bordje (normaal, zout gereduceerd en gecombineerde zout- en vet gereduceerde droge worst)

proces en film salami

degustatie 3 salami’s op 1 bordje (normaal, zout gereduceerd en gecombineerde zout- en vet gereduceerde salami)

De workshops belichten vooral de gezondere productsamenstelling met minder zout, minder en gezonder vet.

Alle slagers en hun medewerkers, lid van de de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België, vakleraars van slagersscholen en opleidingscentra… zijn van harte welkom op een van de onderstaande avonden.

Deze infoavonden zijn ook een perfecte voorbereiding op de EUROBEEF VAKWEDSTRIJDEN die doorgaan op 30/9/2018.

Data :

De workshop gaat door in de Vlaamse provincies op volgende data. We starten om 20 uur stipt.

2/5 : Syntra Gent, Autoweg-Zuid 3, 9051 Gent

De workshops worden gegeven door Liselot Steen, postdoctoraal onderzoeker KU Leuven Technologie Campus Gent, Onderzoekersgroep voor Technologie en Kwaliteit van Dierlijke Producten (o.l.v. prof. Ilse Fraeye) in samenwerking met de leden van onze technische dienst.

De demonstratiefilms kunt u, na de infoavonden, downloaden via de ledenpagina’s van de website van de Landsbond. De technische artikels rond dit thema worden in onze vakbladen opgenomen.

Mogen wij vragen u in te schrijven voor deze "WORKSHOP 3" ten laatste op vrijdag 09 februari 2018 via onze website : www.slagersbond-gent.be/reservatie of telefonisch: 0474 44 50 98

We rekenen ten stelligste op jullie aanwezigheid.

Namens het bestuur,

Logo Slagersbond Gent