WORKSHOP 4 : ZOUTERIJ - uitnodiging

Betreft :      Workshop 4 over de zouterij
Wanneer :  WOENSDAG 02 mei 2018
Aanvang :   om 20:00 u stipt
Plaats :        Syntra Gent  
Adres :        Autoweg-zuid 3
                     9051 Gent (Afsnee)

Beste leden,

Workshop Belgische Beenhouwersbond over zouterijDe Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België startte, in samenwerking met KU Leuven en gesubsidieerd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen. recent het V.I.S.-project i.v.m. het bereiden van vernieuwde ambachtelijke gezonde charcuterie.

In dat kader nodigen wij u van harte uit voor workshop 4 : ZOUTERIJ

De avond zal er als volgt uitzien:

- presentatie Deel 1 => grondstoffen en ingrediënten (15 minuutjes)

- presentatie Deel 2 => degustaties, proces en film

De workshops belichten vooral de gezondere productsamenstelling van zouterij

Alle slagers en hun medewerkers, lid van de de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België, vakleraars van slagersscholen en opleidingscentra… zijn van harte welkom op een van de onderstaande avonden.

Deze infoavonden zijn ook een perfecte voorbereiding op de EUROBEEF VAKWEDSTRIJDEN die doorgaan op 30/9/2018.

Data :

De workshop gaat door in de Vlaamse provincies op volgende data. We starten om 20 uur stipt.

2/5 : Syntra Gent, Autoweg-Zuid 3, 9051 Gent

De workshops worden gegeven door Liselot Steen, postdoctoraal onderzoeker KU Leuven Technologie Campus Gent, Onderzoekersgroep voor Technologie en Kwaliteit van Dierlijke Producten (o.l.v. prof. Ilse Fraeye) in samenwerking met de leden van onze technische dienst.

De demonstratiefilms kunt u, na de infoavonden, downloaden via de ledenpagina’s van de website van de Landsbond. De technische artikels rond dit thema worden in onze vakbladen opgenomen.

Mogen wij vragen u in te schrijven voor deze "WORKSHOP 4" ten laatste op woensdag 02 mei 2018 via onze website : www.slagersbond-gent.be/reservatie of telefonisch: 0474 44 50 98

We rekenen ten stelligste op jullie deelname.

Namens het bestuur,

Workshop 4 over de zouterij van de Landsbond van België